Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές σε νηπιαγωγεία, ολοήμερα σχολεία και τμήματα ένταξης, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας».

Σε δηλώσεις του στο Karditsa24  ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Θεολόγης αναφέρθηκε στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στις διεκδικήσεις του κλάδου.

«Τα σχολεία μας για μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια μπαίνουν στη μέγγενη των μνημονίων. Με νέο «μάζεμα» θέσεων, περίεργο και ασαφή τρόπο λειτουργίας των τμημάτων ένταξης και συρρίκνωση – κατάργηση των ολοήμερων τμημάτων.

Με τραγικές συνέπειες, όχι μόνο για εργαζόμενους – εκπαιδευτικούς, αλλά και τους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους. Αντί για 20.000 διορισμούς όπως εξήγγειλε ο υπουργός στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές συναδέλφους και στην  αβεβαιότητα πολλούς άλλους από τις θέσεις που θα χαθούν!!!

Στο νομό μας υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν 27 νηπιαγωγεία στην περιφέρεια και τρία στην πόλη, καθώς δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό νηπίων που προβλέπει η νέα υπουργική απόφαση, ενώ πρόβλημα εντοπίζεται και σε ένα δημοτικό σχολείο στην Καρδίτσα.

Τα αιτήματα

Εμείς, διεκδικούμε και απαιτούμε:

•    Να μην εφαρμοστεί καμία υπουργική απόφαση στο όνομα της δήθεν αναβάθμισης της εκπαίδευσης.

•    Να παραμείνει το δημόσιο σχολείο δικαίωμα και «προνόμιο» της κάθε οικογένειας.

•    Να μη συνεχιστούν οι, αποτυχημένες στην πράξη, πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο νομό μας με καταργήσεις – συγχωνεύσεις – υποβιβασμούς σχολείων.

•    Κάλυψη όλων των πραγματικών – λειτουργικών αναγκών με διορισμούς».

 

SHARE