Λαμπρή υποδοχή της τίμιας Κάρας του Αγ. Σεραφείμ στην Καρδίτσα

Λαμπρή υποδοχή της τίμιας Κάρας του Αγ. Σεραφείμ στην Καρδίτσα

Λαμπρή υποδοχή της τίμιας Κάρας του Αγ. Σεραφείμ στην Καρδίτσα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη έγινε σήμερα το απόγευμα η επίσημη υποδοχή της τίμιας κάρας του Αγίου Ιερομάρτυρα Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου  στην Καρδίτσα, από λαό και κλήρο.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προς τιμήν του Αγίου – Προστάτη της, ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα.

Σήμερα στις 7.30 π.μ. έγινε η μεταφορά της τιμίας κάρας του Αγίου Σεραφείμ στη γενέτειρά του, την Πεζούλα Αγράφων, όπου τελέστηκε ιερό συλλείτουργο στον εκεί ομώνυμο Ιερό Ναό, με τη συμμετοχή των τοπικών αρχών και των κατοίκων της περιοχής.

Στις 5.00 μ.μ. μεταφέρθηκε η τίμια κάρα στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Φαναρίου, όπου τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου. Ακολούθησε προσκύνηση και  δέηση στον τόπο του Μαρτυρίου και στη συνέχεια, η πομπή αναχώρησε για την Καρδίτσα. Ενδιάμεσες στάσεις έγιναν έξω από το Παλαιοκκλήσι και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Στις 7.00 μ.μ. έγινε η επίσημη υποδοχή στον πεζόδρομο Στ. Λάππα, όπου ο Ποιμενάρχης μας παρέδωσε την τίμια Κάρα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ.κ. Κύριλλο. Παρών ήταν η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κα. Χρυσούλα Κατσαβριά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Νούσιος, η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κα. Ελένη Αντωνίου, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. , της Π.Υ.  και πλήθος κόσμου.

Αρχιερείς και ιερείς σχημάτισαν πομπή, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καρδίτσας, αγήματος του ΚΕΣΝ και αντιπροσωπείας του Ερυθρού Σταυρού, όπου έγινε λιτάνευση της τίμιας Κάρας έως το Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης. Εκεί τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας κ.κ. Κυρίλλου.

Στις 9.30 μ.μ. η τίμια κάρα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσας – Μετόχι της Ιεράς Μονής Κορώνας, όπου τελέστηκε ιερά αγρυπνία

IMG_4291 IMG_4247 IMG_4257 IMG_4262 IMG_4265 IMG_4268 IMG_4273 IMG_4275 IMG_4279 IMG_4281 IMG_4283 IMG_4284 IMG_4288 IMG_4289

 

SHARE