Μήνυμα της ΚΝΕ στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις

Μήνυμα της ΚΝΕ στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις

Μήνυμα της ΚΝΕ στους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις

Η ΤΟ Καρδίτσας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) εύχεται στους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής μας καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Μια ακόμη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της… Μια ακόμη χρονιά γεμάτη άγχος, δυσκολίες, τρέξιμο, προσωπικές και οικονομικές θυσίες μαθητών, αλλά και γονιών.

Φέτος όμως, αυτή η σχολική χρονιά σημαδεύτηκε από δυναμικούς αγώνες, σημαντικές μάχες, πλούσια συλλογική δραστηριότητα και μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις.

Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, κρατάμε όλα αυτά που μας έκαναν φέτος πιο δυνατούς, όλες αυτές τις μάχες που δώσαμε συλλογικά, ενώνοντας τη φωνή και τη δράση μας με όλο το λαό, με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, δυναμώνοντας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για το σχολείο και τη ζωή  που μας αξίζει.

Τη μάχη των εξετάσεων τη δίνουμε με αισιοδοξία! Οι εξετάσεις είναι μία ακόμα μάχη που δίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες, που αποτελεί συνέχεια του αγώνα που δίνουν καθημερινά.

Το μέλλον των μαθητών, όμως, δεν κρίνεται μόνο στα θρανία των εξετάσεων, κρίνεται και στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Τη μάχη των εξετάσεων τη δίνουμε με καθαρό μυαλό! Το μέλλον των μαθητών, είτε μέσα στο σχολείο, είτε μετά από αυτό, δεν εξαρτάται μόνο από την ατομική προσπάθεια και τις ατομικές θυσίες, όσο μεγάλες κι αν είναι αυτές. Γι’ αυτό, όποιο δρόμο κι αν πάρει ο καθένας μετά το σχολείο, είτε συνεχίζοντας τις σπουδές του, είτε ψάχνοντας για δουλειά, έχει συμφέρον να μη συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τα εμπόδια που θα συναντήσει: τις ακριβοπληρωμένες σπουδές, την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για ένα κομμάτι ψωμί. Έχουμε συμφέρον να δυναμώσουμε τη συλλογική διεκδίκηση όπου και αν βρισκόμαστε! Σαν μαχητές θα σταθούμε στη μάχη των εξετάσεων και σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας! Σαν μαχητές θα συνεχίσουμε τη ζωή μας!

Καλή επιτυχία!

SHARE