Πανελλαδικές 2016: Νεοελληνική γλώσσα για 100.000 υποψήφιους – Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές 2016: Νεοελληνική γλώσσα για 100.000 υποψήφιους – Δείτε τα θέματα

Πανελλαδικές 2016: Νεοελληνική γλώσσα για 100.000 υποψήφιους – Δείτε τα θέματα

Στα θρανία κάθονται σήμερα 103.366 υποψήφιοι για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρώτο μάθημα είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β”) που δίνουν με το παλιό σύστημα. Με το ίδιο μάθημα, αύριο Τρίτη, μπαίνουν στις εξετάσεις και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ (ομάδα Α”) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Επίσης, στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 08:00.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30, κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Για να δείτε τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας πατήστε εδώ.

ΠΗΓΗwww.news.gr
SHARE