Σεμινάριο Αγωγής Υγείας « Τρόφιμα και Υγεία»

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας « Τρόφιμα και Υγεία»

Σεμινάριο Αγωγής Υγείας « Τρόφιμα και Υγεία»

Συνεχίζεται με μεγάλη συμμετοχή το σεμινάριο Αγωγής Υγείας με θέμα : «Τρόφιμα και Υγεία ». Το σεμινάριο παρακολουθούν 24 εκπαιδευτικοί, πραγματοποιείται από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας σε συνεργασία με το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας και είναι εγκεκριμένο από το υπουργείο παιδείας. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς που θα υλοποιήσουν προγράμματα Αγωγής Υγείας σχετικά με την υγιεινή των τροφίμων. Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε μία εποχή που η ποιότητα της τροφής υποβαθμίζεται και αναδεικνύεται η ανάγκη να αποκτήσουμε όλοι μας σωστές επιλογές σε λειτουργικά τρόφιμα ώστε να αποφύγουμε την παχυσαρκία ή άλλες μεταβολικές παθήσεις. Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι  είκοσι (20) ώρες και πραγματοποιείται σε απογευματινό ωράριο στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας.  Το αναλυτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλαμβάνει τις εξής ενότητες:

  1. Διατροφή των Νέων και επιπτώσεις στην Υγεία, Μικροβιολογικοί κίνδυνοι – Ασφάλεια Τροφίμων
  2. Μικροβιολογικοί κίνδυνοι – Ασφάλεια Τροφίμων
  3. Διατροφική αξία και Ασφάλεια Τροφίμων στα Κυλικεία των Σχολείων
  4. Αλλεργία – Αλλεργιογόνα, Τρόφιμα- Αντιμετώπιση
  5. Λειτουργικά Τρόφιμα

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω Kαθηγητές (μόνιμοι και έκτακτοι) του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων.

  1. Γκορτζή Όλγα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΤΕΙ Θεσσαλίας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων)
  2. Γιαβάσης Ιωάννης, Επίκουρος  Καθηγητής, ΤΕΙ Θεσσαλίας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων)
  3. Μαλισσιόβα Ελένη, Καθηγήτρια Εφαρμογών, ΤΕΙ Θεσσαλίας (Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων)
  4. Μπάτρα Γεωργία, Γεωπόνος ΜSc, Υποψήφια Διδάκτωρ στην Επιστήμη Τροφίμων
  5. Αγγελική Αλημπαντέ, Τεχνολόγος Τροφίμων ΜSc, Υποψήφια Διδάκτωρ στην Επιστήμη Τροφίμων

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχαήλ Παπανούσκας  και ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κων/νος Παπατριανταφύλλου ευχαριστούν την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων κ. Γκορτζή Όλγα για την συνεισφορά της στην οργάνωση του σεμιναρίου αλλά και όλους τους διδάσκοντες καθηγητές για την προσπάθεια που κατέβαλαν και  καταβάλλουν.

SHARE