Αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά

Αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά

Αντιπαράθεση Μαξίμου-ΝΔ για τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά

Ως παρέμβαση «κόφτης» του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ, σχολιάζεται η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «»Κόφτης» για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του, απαντά η Νέα Δημοκρατία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρεται ότι «ο κ. Σαμαράς πρέπει να μιλάει δημοσίως συχνότερα. Έτσι ώστε να θυμούνται οι πολίτες την περίοδο της διακυβέρνησής του, την καταστροφή του 25% του ΑΕΠ της Χώρας, τις σχέσεις του με τη διαπλοκή, τις υπογραφές του σε λευκά χαρτιά των δανειστών, την ακροδεξιά του παρέα την οποία επέβαλε στην ΝΔ».

Σήμερα, όμως, σημειώνεται, είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς παρεμβαίνει δημόσια ως «κόφτης» του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να κόψει κάθε διάθεση στήριξης διατάξεων του νομοσχεδίου από τη ΝΔ (…) Ας τα βρουν μεταξύ τους. Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Αμεση ήταν η απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία επισημαίνεται ότι «»κόφτης» για τον κ. Τσίπρα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιτίθενται στην καταστροφική πολιτική του. Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε δραματικά την κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Γι’ αυτό, στρέφονται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναζητώντας μια νέα θετική διέξοδο και προοπτική».

Α. Σαμαράς: Η κυβέρνηση Τσίπρα επιβάλλει πολύ χειρότερα

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες… Γιατί την ακρίβεια, υπογράφει καιεπιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγειλλε!».

Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι η κυβέρνηση «αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ που θα «καταργούσε»…, αυξάνει τον φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης που εμείς μειώσαμε, επαναφέρει τον φόρο στο πετρέλαιο κίνησης ξανά στα επίπεδα του 2011, πριν δηλαδή τη μείωση 20% που εμείς κάναμε, καταργεί τηνέκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά, που εμείς διατηρήσαμε, αυξάνει ξανά τον ΦΠΑ σε μεγάλη κατηγορία αγαθών στο 24% -δεύτερη αύξηση σε λίγους μήνες-, θεσπίζει «τέλη» παντού, από το internet και την τηλεόραση μέχρι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξεπουλάει τα «κόκκινα» δάνεια, εκχωρεί για 99 χρόνια τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε μια Εταιρεία που ελέγχεται από τους δανειστές».

Ο κ. Σαμαράς προσθέτει: «Και το χειρότερο: Εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό και της επιβάλλουν τον «κόφτη»! Οι «Αυταπάτες» (του ΣΥΡΙΖΑ) τελείωσαν. Η εξαπάτηση (του λαού) αποκαλύφθηκε. Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE