Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στη Λάρισα το διήμερο 28-29 Μαΐου

Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στη Λάρισα το διήμερο 28-29 Μαΐου

Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στη Λάρισα το διήμερο 28-29 Μαΐου

Συνέδριο στη Λάρισα το διήμερο 28-29 Μαΐου 2016 διοργανώνει το Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και παράλληλα πραγματοποιεί στις 27 του μηνός κεντρική εκδήλωση με τίτλο «Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνική Προστασία και Άτομα με Αναπηρία σε περίοδο Οικονομικής κρίσης». Τις εκδηλώσεις στηρίζουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Λαρισαίων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και κοινωνικοί φορείς του νομού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ ΘεσσαλίαςΑυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Κώστας Αγοραστός – περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Με σεβασμό και ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο, υποδεχόμαστε στη Θεσσαλία και τη Λάρισα τις εργασίες του ανώτατου οργάνου, της Συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία και αισιοδοξούμε και ευελπιστούμε μέσα από αυτές τις εργασίες και την ημερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί, και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, να κατατεθούν προτάσεις να υλοποιηθούν πράξεις, έτσι ώστε να γίνει πιο βιώσιμη η καθημερινότητα των ΑΜΕΑ στις θεσσαλικές πόλεις, αλλά και σε όλες τις πόλεις της χώρας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ για την μέχρι τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά και με το Δήμο. Εμείς προσπαθούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή, που η χώρα και ο κόσμος υποφέρει, να δημιουργήσουμε συνθήκες καλύτερης ευκολότερης, ορθολογικότερης, βιωσιμότερης καθημερινότητας των κοινοτήτων και ιδίως των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Απόστολος Καλογιάννης – δήμαρχος Λαρισαίων: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την Εθνική Γενική Συνομοσπονδία των ΑΜΕΑ για τις εργασίες στη συνέλευσή τους το επόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα και αυτό γιατί η σχέση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην ομάδα αυτών των συμπολιτών μας και στο Δήμο της Λάρισας είναι μια ζεστή σχέση μια σφιχτή αγκαλιά και μια δυνατότητα πλέον ενώνοντας τις δυνάμεις μας να κάνουμε σημαντικά πράγματα στην πόλη. Οι θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στην ημερίδα δεν αφορούν μόνο το κίνημα των ΑΜΕΑ, αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Εμείς ως Δήμος θα παρακολουθήσουμε με πολύ ενδιαφέρον τις εργασίες αυτής της συνέλευσης και την στη συνέχεια ημερίδα γιατί αφορά ζητήματα, που έχουν σχέση με την κοινωνική ένταξη των ανθρώπων αυτών άρα και με δικές μας δράσεις, έχουν σχέση με τη δημιουργία νέων δομών για τους ΑΜΕΑ, όπως επίσης και η βελτίωση των δομών που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ο Δήμος Λαρισαίων από την πρώτη στιγμή έκανε πράξη του με συγκεκριμένα βήματα πράγματα, που βοήθησαν στη λύση προβλημάτων που ζουν οι συμπολίτες μας ΑΜΕΑ στη Λάρισα και στην ευρύτερη περιοχή. Κινητοποιήσαμε το λευκό ταξί το οποίο αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με την έγκρισή της και τη βοήθειά της δημιουργήσαμε ένα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, έχουμε στο κοινωνικό μας τιμολόγιο και στη ΔΕΥΑΛ τους ΑΜΕΑ και βεβαίως έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα που αφορά την προσβασιμότητα γενικότερα στην πόλη.. Γνωρίζετε όλοι ότι οι ελληνικές πόλεις όπως και η Λάρισα έχουν τέτοια προβλήματα και νομίζω ότι οι εργασίες της ημερίδας θα καταδείξουν και τέτοιες πλευρές προκειμένου εμείς με τις πιο συγκεκριμένες στοχεύσεις μας πλέον να υλοποιήσουμε έργα που θα ανακουφίζουν αυτή την ομάδα των συμπολιτών μας. Θα ήμουν ευτυχής σε μια ανάλογη συνάντηση να μπορούμε να πούμε ότι η Λάρισα είναι μια προσβάσιμη πόλη».

Τσιουλάκης Ράλλης – πρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία Θεσσαλίας.: «Για πρώτη φορά το Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, το ανώτατο όργανο διοίκησης του αναπηρικού κινήματος της χώρας θα φιλοξενηθεί σε μια θεσσαλική πόλη και συγκεκριμένα στη Λάρισα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς τους αναπήρους να έχουμε την ηγεσία του αναπηρικού κινήματος δίπλα μας για πολλούς λόγους. Όχι μόνο για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα στη χώρα, όχι μόνο τα ιδιαίτερα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε εδώ στη Θεσσαλία, ως άτομα με αναπηρία αλλά πρωτίστως για δώσουμε το στίγμα σε αυτούς οι οποίοι ζουν σε απομονωμένες περιοχές στη Θεσσαλία, ότι το αναπηρικό κίνημα βρίσκεται εδώ κοντά τους. Στα πλαίσια των εργασιών του Γενικού Συμβουλίου θα διενεργηθεί και μια σημαντική ημερίδα με θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνική προστασία και τα άτομα με αναπηρία με εξαιρετικά σημαντικούς ομιλητές δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες. Όλοι θα καταθέσουν την άποψη τους για το πως θα μπορούσαμε πλέον στις τοπικές κοινωνίες να εντάξουμε βιώσιμη κοινωνική προστασία ώστε τα άτομα με αναπηρία να αναβαθμίσουν την καθημερινότητά τους. Παράλληλα διάφορες δράσεις καλλιτεχνικού εναλλακτικού περιεχομένου και προσέγγισης για τη διαφορετικότητα και όχι μόνο θα λάβουν χώρα στη Λάρισα. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση για τη συνεργασία τόσο με τον Δήμο Λαρισαίων όσο και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και τους άλλους φορείς ,προκειμένου να υλοποιήσουμε όχι μόνο το Γενικό Συμβούλιο και την Ημερίδα αλλά να δώσουμε ένα διαφορετικό στίγμα στην πόλη της Λάρισας και στη Θεσσαλία γενικότερα.

SHARE