Ημέρα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο – Οι κινητοποιήσεις

Ημέρα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο – Οι κινητοποιήσεις

Ημέρα της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο – Οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία το απόγευμα, αφού προηγηθούν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Στο πεδίο των κινητοποιήσεων κατά του πολυνομοσχεδίου, συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν εξαγγείλει για τις 5 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και τις 5.30 η ΑΔΕΔΥ, καθώς και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια στις 5.30.
Εξάλλου, χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς έχει μείνει σήμερα η Αθήνα. Ακινητοποιημένα είναι μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϋ, λόγω απεργίας των εργαζομένων. Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός.
Την πεποίθηση ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν θα δοκιμαστεί στην κρίσιμη ψηφοφορία του δύσκολου πολυνομοσχεδίου που απόψε τίθεται προς ψήφιση ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑθηναΪκό Πρακτορείο. Ο πρόεδρος της Βουλής συνδέει τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το επικείμενο Eurogroup, με το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει εργαστεί ώστε να υπάρξουν οι αποφάσεις εκείνες που θα ανοίγουν το δρόμο της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης, και με τις εξελίξεις για το χρέος. Μολονότι αναγνωρίζει ότι τα μέτρα είναι δύσκολα, σημειώνει ότι πλέον υπάρχουν θετικές δικλείδες που επιτρέπουν αισιοδοξία καθώς βρισκόμαστε ενώπιον της απαρχής μια σοβαρής συζήτησης για το χρέος.