Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Σοφάδων

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Σοφάδων

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες στο Δήμο Σοφάδων

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Σοφάδων η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε αρκετές περιοχές τα τελευταία 24ώρα.

Μεγάλες ζημιές στις πληγείσες περιοχές προκλήθηκαν σε όλες τις καλλιέργειες οι οποίες ήταν στο στάδιο της σποράς αλλά και της συγκομιδής. Χιλιάδες στρέμματα μετατράπηκαν σε λιμνοθάλασσα και οι αγρότες είναι σε απόγνωση.

Σε αρκετές περιοχές, ανάλογα και με την ένταση των φαινομένων,  η καταστροφή της παραγωγής ήταν ολοκληρωτική.

Το μέγεθος των ζημιών στις καλλιέργειες είναι τόσο μεγάλο που αναμένεται να επιφέρει άμεσα σοβαρές συνέπειες στο εισόδημα των αγροτών και όλου του εμπορικού και οικονομικού δικτύου που κινείται γύρω από την γεωργική παραγωγή.

Εν τω μεταξύ, άμεση ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής με εντολή του δημάρχου κ. Θάνου Σκάρλου, με όλα τα μηχανήματα να είναι σε συναγερμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις ενώ ο ίδιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές για να αποκτήσει αυθεντική εικόνα των καταστροφών.

Οπως είπε «μοναδική πηγή βοήθειας για τον αγροτικό κόσμο στις πληγείσες περιοχές αποτελεί πλέον μόνο η άμεση κινητοποίηση της πολιτείας, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο του οικονομικού μαρασμού του αγροτικού κόσμου, ο οποίος βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση.»

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 23/5 σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ώστε να εξεταστεί κάθε πιθανή δράση, όπως η κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πλημμύρες 21-05-2016-Σοφάδες (6)

Πλημμύρες 21-05-2016-Σοφάδες (1)

Πλημμύρες 21-05-2016-Σοφάδες (2)

Πλημμύρες 21-05-2016-Σοφάδες (4)

Πλημμύρες 21-05-2016-Σοφάδες (5)

Πλημμύρες Σοφάδες (1)

Πλημμύρες Σοφάδες (2)

Πλημμύρες Σοφάδες (3)

Πλημμύρες Σοφάδες (4)

Πλημμύρες Σοφάδες (5)

Πλημμύρες Σοφάδες (6)

Πλημμύρες Σοφάδες (7)

Πλημμύρες Σοφάδες (8)

Πλημμύρες Σοφάδες (9)

Πλημμύρες Σοφάδες (10)

Πλημμύρες Σοφάδες (11)