Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από ΕΛΓΑ και κυβέρνηση, ζήτησε ο Β....

Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από ΕΛΓΑ και κυβέρνηση, ζήτησε ο Β. Μπούτας

Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από ΕΛΓΑ και κυβέρνηση, ζήτησε ο Β. Μπούτας

Την τακτική της κυβέρνησης και του ΕΛΓΑ που αφήνουν στο έλεος του Θεού χιλιάδες αγρότες στο Ν. Καρδίτσας, που υπέστησαν ζημιές στις καλλιέργειες τους από την πρόσφατη  έντονη βροχόπτωση, κατήγγειλε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, πλαισιωμένος από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ. Μπούτας ζήτησε να δοθεί άμεσα αποζημίωση σε όλους τους πληγέντες παραγωγούς από τον ΕΛΓΑ ή από τον κρατικό προϋπολογισμό, επισημαίνοντας πως δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν εκ νέου εφόδια για επανασπορά.

«Χρωστάνε ήδη για τις καλλιέργειες που καταστράφηκαν, δεν υπάρχουν χρήματα. Πρέπει άμεσα να αποζημιωθούν για να συνεχίσουν τη χρονιά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Αντιπροέδρου ΕΛΓΑ κ. Ζαννιά στις πληγείσες περιοχές του νομού και τις δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, είπε πως ήρθε για να γλυκάνει την πικρή πολιτική που εφαρμόζει στους αγρότες ο ΕΛΓΑ, λέγοντας «ήξεις, αφήξεις».

Τέλος, ο κ. Μπούτας κάλεσε τον αγροτικό κόσμο σε εγρήγορση, προαναγγέλοντας νέο γύρο κινητοποιήσεων «όταν έρθει η ώρα».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΑΣΚ – Αντιδήμαρχος Παλαμά στον αγροτικό τομέα κ. Κώστας Τζέλλας χαρακτήρισε «έκτρωμα» τον ΕΛΓΑ, λέγοντας πως πρέπει σύντομα να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του και κάλεσε την κυβέρνηση να αποζημιώσει άμεσα τους πληγέντες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Αγρότες (2)

SHARE