Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2016 δείχνουν οι αεροπορικές αφίξεις

Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2016 δείχνουν οι αεροπορικές αφίξεις

Νέο ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό το 2016 δείχνουν οι αεροπορικές αφίξεις

Οι διεθνείς αφίξεις στα κυριότερα ελληνικά αεροδρόμια κατέγραψαν άνοδο το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε οΣύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στρώνοντας το έδαφος για νέο ρεκόρ στο τουρισμό το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνολικές αφίξεις ανήλθαν σε 1,64 εκατομμύρια στο τετράμηνο, αυξημένες κατά 7,6% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα το 2015. Η μερίδα του λέοντος πήγε στο αεροδρόμιο της Αθήνας που είδε τις αφίξεις από το εξωτερικό να αυξάνονται κατά 6,1% στα 921.938 άτομα. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης κατέγραψε μικρή άνοδο της τάξης του 1,4% στις 353.400.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στα αεροδρόμια των Χανίων, της Σαντορίνης και του Ακτίου εκτός των άλλων. Το αεροδρόμιο των Χανίων είδε την κίνηση του αυξάνεται κατά 48,4% στα 87.360 άτομα και του Ηρακλείου κατά 20,2% σε σύγκριση με πέρυσι.

Στον αντίποδα, οι μεγαλύτερες μειώσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια του Αράξου, της Καβάλας, της Σάμου και της Μυτιλήνης.

Η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων δημιουργεί πρόσφορες συνθήκες για επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο ΣΕΤΕ δια του προέδρου του κ. Ανδρεάδη για το 2016.

Η αρχική πρόβλεψη του ΣΕΤΕ μιλούσε για 1,5 εκατ. περισσότερες αφίξεις στα 25 εκατ. συν 2,5 εκατ. από κρουαζιέρα και έσοδα ύψους 15 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 800 εκατ. σε σχέση με το 2015.

Αναμφίβολα υπάρχουν διάφορα ερωτηματικά αναφορικά με κάποιες επιμέρους ξένες αγορές, π.χ. οι εκτιμήσεις για το αριθμό των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν στην Ελλάδα ξεκινάνε από αύξηση 20% και φθάνουν έως 70& σε σχέση με το 2015. Σε μεγάλο βαθμό, η επίδοση θα κριθεί από την δυνατότητα των ελληνικών προξενικών αρχών στη Ρωσία να ικανοποιούν την ζήτηση για βιομετρικές βίζες.

Ενθαρρυντικά είναι πάντως τα μηνύματα από την Γερμανία και την Αυστρία για την καλοκαιρινή σεζόν. η Ελλάδα έχει εκτοπίσει την Τουρκία από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αυστριακών σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της TUI Αυστρίας και δικτύων ταξιδιωτικών γραφείων.

Ομως, η εικόνα δεν είναι το ίδιο καλή από την Γαλλία καθώς τα τρομοκρατικά χτυπήματα φαίνεται να έχουν αρνητική επίπτωση στις διαθέσεις των Γάλλων να ταξιδέψουν εκτός της χώρας σύμφωνα με Ελληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες που επικεντρώνονται στη γαλλική αγορά.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE