Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης στην Καρδίτσα

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης στην Καρδίτσα

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης στην Καρδίτσα

«Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας εγκαινιάζει σήμερα μια νέα σχέση με τους πολίτες και τους φορείς των απομακρυσμένων περιοχών» τόνισε στην εκδήλωση ο Αστυνομικός Δ/ντης κ. Καραπιπέρης.

Αστυνομία-Κινητές Μονάδες (1)

Ξεκίνησε σήμερα στην Καρδίτσα η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Αστυνόμευσης, που θα μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό για την παροχή επιτόπιων υπηρεσιών στους πολίτες.

Σε ειδική εκδήλωση – παρουσίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας, παρουσία των τοπικών αρχών και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος κ. Κοτσάφτης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας κ. Καραπιπέρης, αναφέρθηκαν αναλυτικά στη νέα δράση και στα οφέλη που θα έχουν οι πολίτες.

Όπως είπε ο κ. Καραπιπέρης, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι διαμορφωμένο όχημα με κατάλληλο εξοπλισμό, που στελεχώνεται από μεικτό κλιμάκιο τριών ενστόλων αστυνομικών (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας) και ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, σε απομακρυσμένες περιοχές, παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

Στην Καρδίτσα συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί επτά συνολικά δρομολόγια που θα εκτελούνται σε απομακρυσμένες περιοχές των πέντε Δήμων του νομού.

Το πρώτο θα ξεκινήσει από το Δήμο Σοφάδων και συγκεκριμένα τις Τ.Κ. Κέδρου, Λουτρού, Βαθύλακκου, Ρεντίνας κλπ.

Το πρόγραμμα των δρομολογίων, όπως έγινε γνωστό θα ανακοινώνεται στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της περιοχής μας.

Σχολιάζοντας το νέο θεσμό ο κ. Καραπιπέρης, είπε χαρακτηριστικά:

«Η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας εγκαινιάζει σήμερα μια νέα σχέση με τους πολίτες και τους φορείς των απομακρυσμένων περιοχών. Φιλοδοξούμε να προχωρήσει η δράση και κάθε χωριό να έχει ένα αστυνομικό τμήμα, μέσα από αυτή».

Αστυνομία-Κινητές Μονάδες (5)

Αστυνομία-Κινητές Μονάδες (6)

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες:

Ως προς την αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αυτή συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της εξυπηρέτησης των πολιτών και ειδικότερα εστιάζεται:

–   στην αμεσότερη διεκπεραίωση ζητημάτων, καθημερινού χαρακτήρα

-στην καταγραφή και διεκπεραίωση ιδιαίτερων προβλημάτων στην περιοχή δραστηριοποίησής τους

– στην άμεση παροχή αστυνομικών υπηρεσιών στους πολίτες

–  στην ανάπτυξη σχέσεων επικοινωνίας και συνεργασίας και στην παροχή πληροφοριών, οδηγιών, συμβουλών κ.λπ. στους πολίτες

–   στον εντοπισμό προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και των παραγόντων που τα προκαλούν

–   στην αντιμετώπιση παράνομων δραστηριοτήτων ή θεμάτων που τυγχάνουν αστυνομικής διερεύνησης και

–   στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στο πλαίσιο της ενιαίας και συνολικής πολιτικής αστυνόμευσης, την οποία εφαρμόζουν οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές Αστυνομίες.

Απώτερος σκοπός της λειτουργίας αυτού του σύγχρονου μοντέλου αστυνομικής διαχείρισης τοπικών θεμάτων και προβλημάτων – μεσαίου επιπέδου – που χρήζουν άμεσης διαχείρισης ή επίλυσης, είναι η ενσωμάτωση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους.

Αστυνομία-Κινητές Μονάδες (2)

Αστυνομία-Κινητές Μονάδες (3)

SHARE