40 χρονιά ΟΓΕ-40 χρόνια σύλλογος γυναικών ν. Καρδίτσας

40 χρονιά ΟΓΕ-40 χρόνια σύλλογος γυναικών ν. Καρδίτσας

Εκδήλωση την Κυριακή 29 Μάη στο Παυσίλυπο

40 χρονιά ΟΓΕ-40 χρόνια σύλλογος γυναικών ν. Καρδίτσας

Την Κυριακή 29 Μάη στις 7.30 μμ στο ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ  πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και του Συλλόγου Γυναικών ν. Καρδίτσας (1976).

Η Χρυσούλας Στουρνάρα από μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών, καλωσόρισε όσους παρευρίσκονταν, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη νέα ομάδα της ΟΓΕ  που δημιουργήθηκε σε χωριά του πρώην δήμου Ταμασίου με την ονομασία «Ομάδα Γυναικών Ταμασίου» και την αντιπροσωπεία από γυναίκες του Συλλόγου της Σέκλιζας. Στη συνέχεια ευχαρίστησε  όλους αυτούς που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Κλεοπάτρα Ζούκα αναφέρθηκε στους αγώνες αυτών των 40 χρόνων ΟΓΕ και Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας, στην κατάσταση των γυναικών στις μέρες μας, την σημασία σήμερα όσο ποτέ να συνεχιστεί  και να ενταθεί αυτή η αγωνιστική στάση ζωής των γυναικών με μαζικοποίηση των γραμμών του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΑ (1) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΑ (2) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΑ (4) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΑ (5) ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ 40ΧΡΟΝΑ (6)

Η Αργυρώ Χαλάτση μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ και η Ντίνα Μπαντή μέλος του ΔΣ του  Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας μέσα από ένα κείμενο-αφήγημα κατέγραψαν την ιστορική διαδρομή  της ΟΓΕ  και του Συλλόγου.

Τα δρώμενα και τα ποιήματα απέδωσαν η Αθανασία Καλογιάννη, θεατρολόγος-ηθοποιός, η Κατερίνα Τασιοπούλου, ηθοποιός, η Όλγα Σιούζιου, βρεφονηπιοκόμος, η Αντιγόνη Μανοπούλου άνεργη δασκαλα και η Ραφαηλία Σαριδάκη μαθήτρια.

Το δρώμενο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη παίχτηκε από  10 παιδιά μικρά. Τον Σωκράτη, τον Κωνσταντίνο, την Αθηνά, την Ανδρομάχη, Ελπίδα, Γεωργία, Χριστίνα, Παρασκευή, Χριστίνα, Νεφέλη.

Τα τραγούδια έπαιξε ο Μιχάλης Σιώκος.

Παράλληλα λετούργησε έκθεση με θέμα: «Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ» με φωτογραφίες του Θεόφιλου Μπρουζιώτη.

Έκθεση με φωτογραφίες, αρχεία  και έντυπα της ΟΓΕ και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας όπως και συλλεκτικές κάρτες πολύ γνωστών χαρακτών, τσάντες, και μπλούζες επετειακές για τα 40χρονα.