Από την Τετάρτη οι ανατιμήσεις λόγω ΦΠΑ και φορολογικού

Από την Τετάρτη οι ανατιμήσεις λόγω ΦΠΑ και φορολογικού

Από την Τετάρτη οι ανατιμήσεις λόγω ΦΠΑ και φορολογικού

Ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες από τα μέσα της εβδομάδας καθώς αυξάνεται ο συντελεστής ΦΠΑ από 23 στο 24%. Έξάλλου, από τις ρυθμίσεις του νέου φορολογικού αναμένεται να επηρεαστούν περίπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Μένει να δούμε εάν οι τιμοκατάλογοι θα αλλάξουν προς τα πάνω ή εάν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τη μικρή έστω αύξηση του φπα θα κάνουν προσπάθεια να την απορροφήσουν. Γεγονός είναι ότι επηρεάζονται βασικά είδη από το καλάθι της νοικοκυράς όπως μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, αλάτι, μπαχαρικά, ζάχαρη, ψωμί του τοστ και προψημένο ψωμί, φρυγανιές, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί και προμαγειρεμένα φαγητά.

Στο 24% ανεβαίνει ο συντελεστής μεταξύ άλλων και σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, ρούχα, παπούτσια, χαρτικά, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές λογαριασμοί κινητής – σταθερής τηλεφωνίας, συνδρομητική τηλεόραση (επιβολή ειδικού τέλους), καύσιμα, διόδια, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς να σημειώσουμε με στελέχη του οασα να δηλώνουν δεν θα ακριβύνουν και πως ο οργανισμός θα απορροφήσει τη μεταβολή, και κόμιστρα ταξί.

Πολύ ακριβότερη γίνεται η μπύρα. Κάθε κουτάκι των 330 ml στη λιανική, θα κοστίζει 20% παραπάνω καθώς διπλασιάζεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης.

Ακόμη από μεθάυριο 11 νησιά χάνουν την έκπτωση του 30%: Σύρος,Θάσος,Άνδρος,Τήνος,Καρπαθος,Μήλος,Σκύρος, Αλόννησος, Αντίπαρος, Κέα και Σίφνος

θα επηρεάσει και η εφαρμογή των ρυθμίσεων του νέου φορολογικού.

Σε ισχύ τίθενται και οι ρυθμίσεις του νέου φορολογικού θα επηρεάσουν Περίπου 4 εκατ. φορολογούμενους.

Εως 25.000 ευρώ εισόδημα.
Για υπόχρεους χωρίς παιδιά οι κρατησεις κυμαίνονται από 6,6 έως και 22,7 ευρώ τον μήνα.

Ενδεικτικά: Για κάποιον με ετησιο εισόδημα 9.000 ευρώ η παρακράτηση ανέρχεται σε 15,6 ευρώ τον μήνα.

Από 2,5 έως και 18,6 ευρώ τον μήνα υπολογίζεται η επιβάρυνση για φορολογουμένους με ένα παιδί. Κυρίως πλήττονται όσοι έχουν αποδοχές 25.000 ευρώ.

Από 5 έως και 14,4 ευρώ τον μήνα κυμαίνεται η αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για φορολογουμένους με δύο παιδιά.

Από 3 έως και 6,2 ευρώ τον μήνα για φορολογουμένους με τρία παιδιά.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE