Την Κυριακή 5 Ιούνη η εκδήλωση για τις εξόριστες γυναίκες στο...

Την Κυριακή 5 Ιούνη η εκδήλωση για τις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι

Την Κυριακή 5  Ιούνη η εκδήλωση για τις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση στοΤρίκερι (Ν. Μαγνησίας), την Κυριακή 5/6, με θέμα «Τιμάμε τις αλύγιστες της ταξικής πάλης, τις εξόριστες γυναίκες στο Τρίκερι».

Στην εκδήλωση θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΕ.

Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα.

Μετά το τέλος του προγράμματος, θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης στο νησί.

Στο χώρο θα υπάρχουν έκθεση φωτογραφικού υλικού και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Η αναχώρηση από την Καρδίτσα, για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή, θα γίνει την Κυριακή, 5 Ιούνη στις 8 πμ από ΠΕΤΡΙΝΗ τράπεζα

Ώρα επιστροφής από το νησί στις 5.30

Το νησί Τρίκερι αποτελεί έναν ακόμη βασικό ιστορικό κρίκο σε μια αλυσίδα τόπων φυλάκισης, που περιλάμβανε για τις περισσότερες απ” αυτές τις γυναίκες καταρχήν τον εγκλεισμό τους στις φυλακές Αβέρωφ, στη συνέχεια στις φυλακές της Χίου, ακολούθως τη μεταγωγή τους στο Τρίκερι. Στη συνέχεια, για ένα μεγάλο τμήμα αυτών των γυναικών, την εξορία τους στη Μακρόνησο, μετά στον Αη Στράτη ή για κάποιες απ” αυτές πάλι την επιστροφή στο Τρίκερι.

Ατέλειωτα χρόνια εγκλεισμού, κακουχιών, χωρίς να γνωρίζουν αν οι δικοί τους ζούνε ή πεθάνανε, χωρίς να ξέρουν τι τις περιμένει την επαύριο. Κι όμως, αυτές οι γυναίκες δεν κακομοιριάσανε ούτε σταυρώσανε μοιρολατρικά τα χέρια. Την ασχήμια της φυλακής και της εξορίας τη μετέτρεψαν σε φωτεινό χώρο.

 

SHARE