Η ΝΔ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη

Η ΝΔ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη

Η ΝΔ πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη

Τρία εικοσιτετράωρα καλούσε η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στη βουλή  να απολογηθεί για το …..εγκληματικό λάθος της κυβέρνησης για τις offshore. Τρεις μέρες κάγχαζε για την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, έσπερνε υποψίες για το ποιους τάχα θέλει να προστατεύσει και να καλύψει ο Τσίπρας. Και όταν η κυβέρνηση κατέθεσε μια πιο αυστηρή τροπολογία στη βουλή, όταν απέδειξε ότι δεν καλύπτει κανέναν, η ΝΔ απογυμνώθηκε και υποχρεώθηκε σε άτακτη φυγή. Ίσως για να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών που δίνει η τροπολογία, για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο ξένων εταιρειών. Δεν έδωσαν ούτε για τα μάτια του κόσμου τη δική τους μάχη για το δημόσιο συμφέρον.

Αντίθετα, τα μάζεψαν και έφυγαν. Γιατί στην ΝΔ δεν ενδιαφέρονται για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Ενδιαφέρονται για πολύ συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που θίγονται ανεπανόρθωτα, όταν κλείνουν ερμητικά τα παραθυράκια τα οποία υποτίθεται ότι καταδίκαζε η ΝΔ επί τρεις μέρες. Μήπως αυτά τα συμφέροντα βρίσκονται εντός της?

Η θλιβερή ΝΔ μετά το Βατερλώ της στη βουλή και την υπερψήφιση σχεδόν ομόφωνα της τροπολογίας της κυβέρνησης για γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή, επανήλθε. Κατέθεσαν ερώτηση 38 βουλευτές της, για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που συμμετέχει σε offshore. Η τέχνη του Γκαίμπελς σε όλο της το μεγαλείο! Όταν δεν κατονομάζεις κάποιον, τότε ρίχνεις σε όλους λάσπη και  αυτό είναι αθλιότητα και όχι κοινοβουλευτική ερώτηση. Και για να απαντήσουμε σε κάποιους «όψιμους φίλους» μας, δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής για το χρόνο που ίσχυσε η διάταξη για τις offshore, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε δήλωσε στη βουλή: «Εμείς δεν έχουμε offshore. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Δεν μας κρατάει κανένας στο τσεπάκι. Δεν είναι στελέχη μας στην Panama Papers και στα ημερολόγια του Χριστοφοράκου».

Να θέσουμε και εμείς ερωτήματα μετά απαντήσεων? Ποιο στέλεχος της ΝΔ έλαβε fax και λοιπό εξοπλισμό από τη Siemens, για το πολιτικό του γραφείο? Ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος συγγενής α’ βαθμού στελέχους της ΝΔ ξέχασε να δηλώσει 1.000.0000 ευρώ στο πόθεν έσχες του? Ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη. Ποιος περιφερειάρχης, στέλεχος της ΝΔ, παύτηκε  επειδή πιάστηκε με το δάκτυλο στο μέλι? Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ποιος δήμαρχος και παλαιότερα υφυπουργός Αθλητισμού της ΝΔ καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, γιατί έβαλε χέρι στα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης? Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Ποιος κολλητός και σύμβουλος του Σαμαρά φιγουράρει σε όλες τις λίστες (Λαγκάρντ, Panama)? Ο Σταύρος (μακάρι να είχαμε 10 σαν αυτόν) Παπασταύρου.

Δεν ξεχνιούνται λοιπόν τα έργα και οι μέρες  του κόμματος, που στηρίζουν και τους στηρίζει, και ας αφήσουν τις γελοιότητες ότι τάχα η αριστερά έχασε το ηθικό της πλεονέκτημα.

Ας ανακαλύψει λοιπόν νέο αφήγημα  η ΝΔ και ο αρχηγός της μπροστά στο απόλυτο στρατηγικό τους αδιέξοδο. Και μια φιλική συμβουλή . Μην βασίζει την πολιτική της η ΝΔ στα πρωτοσέλιδα του κίτρινου τύπου και των εφημερίδων της διαπλοκής, γιατί εκτίθεται.

SHARE