Παραίτηση Φίλη θέλει η Νέα Δημοκρατία

Παραίτηση Φίλη θέλει η Νέα Δημοκρατία

Παραίτηση Φίλη θέλει η Νέα Δημοκρατία

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με την υπογράμμιση στην ανακοίνωση της, «να ζητήσει συγνώμη και να παραιτηθεί αμέσως» ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «η προκλητική του δήλωση περί ορίων συνταγματικής ανοχής για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του κινήματος «παραιτηθείτε», δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα Δημοκρατίας».

Και προσθέτει: «Ο υπουργός Παιδείας θα πρέπει να συμβολίζει τον πλουραλισμό και το σεβασμό στη διαφορετική άποψη. Ο κ. Φίλης ξεπέρασε κάθε όριο, ακόμη και για αυτήν την ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση στην οποία μετέχει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Ο υπουργός Παιδείας , σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Alpha 9.89 έκανε λόγο για προσπάθειες υπονόμευσης της κυβέρνησης.
«Θα υπάρχει υπονόμευση με «κινήματα κατσαρόλας». Το κίνημα «παραιτηθείτε» είναι κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής. Είναι μία κίνηση χωρίς ονοματεπώνυμο. Να δούμε τι θέλουν ακριβώς», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαδηλώνει σε μια Δημοκρατία.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE