Την Πέμπτη, η τυπική επιβεβαίωση για τα προαπαιτούμενα από το Euroworking Group

Την Πέμπτη, η τυπική επιβεβαίωση για τα προαπαιτούμενα από το Euroworking Group

Την Πέμπτη, η τυπική επιβεβαίωση για τα προαπαιτούμενα από το Euroworking Group

Το «πράσινο» φως για την εκταμίευση της δόσης περιμένει σήμερα, Πέμπτη, από το EuroWorking Group, που θα συνεδριάσει στο Ελσίνκι, η κυβέρνηση.

Την απόφαση για εκταμίευση των δόσεων θα επισημοποιήσει το Eurogroup της 16ης Ιουνίου, όπως δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί χθες, Τετάρτη.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του EuroWorking Group, σήμερα, αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι η Ελλάδα ικανοποίησε όλα τα προαπαιτούμενα, ώστε εν συνεχεία να ενημερωθούν σχετικά τα κοινοβούλια που πρέπει να εγκρίνουν την εκταμίευση των χρημάτων.

Εντός των επομένων 24ωρων, αναμένεται να δοθεί η έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο, που συνεδρίασε χθες, Τετάρτη, αλλά επιφυλάχθηκε να αποφασίσει έως ότου επισημοποιηθεί η υιοθέτηση όλων των προαπαιτούμενων από την Αθήνα.

Μετά την έγκριση για την αποδέσμευση της δόσης από τα εθνικά κοινοβούλια, θα συνεδριάσει το ΔΣ του ESM για την τελική απόφαση της εκταμίευσης. Η υποδόση των 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εισρεύσει στο ελληνικό ταμείο περίπου στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένει την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QΕ) της ΕΚΤ ώς τον Σεπτέμβριο. Θα έχει προηγηθεί απόφαση της ΕΚΤ για επαναφορά του waiver για τις ελληνικές τράπεζες, η οποία αναβλήθηκε λόγω της εκκρεμότητας με τα προαπαιτούμενα.

ΠΗΓΗwww.tovima.gr
SHARE