Τραυματισμός 30 αλλοδαπών εργατών γης στη Θήβα

Τραυματισμός 30 αλλοδαπών εργατών γης στη Θήβα

Τραυματισμός 30 αλλοδαπών εργατών γης στη Θήβα

Από ανατροπή οχήματος τραυματίστηκαν 30 αλλοδαποί εργάτες γης στην περιοχή της Θήβας, με αποτέλεσμα ορισμένοι να έχουν μεταφερθεί και να έχουν κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο της περιοχής.

Για το θέμα αυτό και τις συνθήκες εργασίας στην περιοχή, με κοινή τους ανακοίνωση η ένωση μεταναστών εργατών, η πακιστανική κοινότητα Ελλάδας και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) ζητούν να τιμωρηθούν οι ένοχοι για το τραυματισμό των εργατών.

Στην κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν πως: «Σήμερα το πρωί, στη Θήβα,  εργοδότης που απασχολεί εργάτες γης στη συγκομιδή κρεμμυδιών ανέβασε τριάντα άτομα σε καρότσα για να τους μεταφέρει στους αγρούς.

Όπως, καταγγέλλουν οι ίδιοι έτρεχε με υπερβολική  ταχύτητα αδιαφορώντας για την ασφάλεια των εργατών. Σε μια στροφή έφυγε από το δρόμο, ανατράπηκε η καρότσα και οι εργάτες βρέθηκαν μέσα σε ένα κανάλι με νερό».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Δέκα εργάτες είναι στο νοσοκομείο με βαριά κατάγματα στα πόδια, τα χέρια, το πρόσωπο. Άλλοι, μεταφέρθηκαν άρον-άρον από την Αστυνομία στο Τμήμα χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση τους! Ζητάνε τη δίωξη του αφεντικού.

Επίσης καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες εκμετάλλευσης και ρατσισμού τύπου Μανωλάδας σε βάρος των μεταναστών εργατών, με μεροκάματο 5-10 ευρώ για δώδεκα ώρες απασχόλησης. Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε οι εργάτες γης να πάρουν τώρα χαρτιά για να μην μείνει ατιμώρητη η εργοδοτική αυθαιρεσία και η αδιαφορία για την ζωή των εργατών. Να ολοκληρωθεί η περίθαλψη των εργατών γης και να σταματήσουν να σέρνονται στο ΑΤ Θήβας».

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE