Παραλίες προσβάσιμες για ΑμεΑ

Παραλίες προσβάσιμες για ΑμεΑ

Παραλίες προσβάσιμες για ΑμεΑ

Ολοκληρώθηκε το έργο  «εφαρμογή συστήματος υποδομής βασικού εξοπλισμού ΑΜΕΑ με την εγκατάσταση  στις παραλίες του Δήμου Τεμπών»  μετά και την τοποθέτηση του παραπάνω συστήματος σε τρεις παραλίες του Δήμου Τεμπών.

Η προμήθεια του συστήματος αυτού ανέρχεται σε προϋπολογισμό 104.475,34 Ευρώ το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο το Πρόγραμμα Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015. Αφορά την προμήθεια ειδικών πολυεστερικών διάδρομων για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία, επίσης τρεις χημικές τουαλέτες για ΑΜΕΑ,  τρεις κάδους απορριμμάτων για ΑΜΕΑ και τρία καροτσάκια για την πρόσβαση στην παραλία αλλά και με τη δυνατότητα τα ΑΜΕΑ να μπορούν να μπουν στη θάλασσα με αυτά τα ειδικά καροτσάκια και να κολυμπήσουν.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος, περιφερειακοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Η μελέτη και ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός υλοποιήθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τεμπών και προμηθευτής είναι η εταιρία ΣΥΔΙΑΠ ΑΕ με εκπρόσωπο τον κο Αθανάσιο Βλαχο.

Το επόμενο διάστημα θα παραδοθούνε και ασφαλτωμένοι δρόμοι εντός του παραλιακού οικισμού που θα βοηθήσουν στην μετακίνηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ικανοποιημένος δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο τόσο ο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός αλλά και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος που δήλωσε:

«Η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία είναι δικαίωμα, είναι πολιτισμός.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στα  παράλια του Δήμου μάς  την πρωτοποριακή κατασκευή  που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να μπαίνουν εύκολα στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Η κύρια ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι .

Η Δημοτική Αρχή  για ακόμη μια φορά δείχνει με πράξεις την ευαισθησία της στις ανάγκες πρόσβασης των ΑμεΑ στην παραλία.

Οι προσβάσιμες παραλίες στο Δήμο μας  μπορούν να αναδείξουν την περιοχή μας σε τουριστικό προορισμό για τα ΑμεΑ».

ΠΗΓΗwww.larissanet.gr
SHARE