Αιωνόβιος παππούς έτρεξε στους αγώνες στίβου βετεράνων αθλητών

Αιωνόβιος παππούς έτρεξε στους αγώνες στίβου βετεράνων αθλητών

Αιωνόβιος παππούς έτρεξε στους αγώνες στίβου βετεράνων αθλητών
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Ιουνίου, στα Τρίκαλα, οι 29οι Πανελλήνιοι Αγώνες Στίβου Βετεράνων Αθλητών.Πρόκειται για μια διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου. φέτος οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στα Τρίκαλα και τους διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ) Τρικάλων, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Οι αγώνες ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή 12 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. Οι αγώνες διεξάγονται στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η παρέλαση των αθλητών έγινε με εξαιρετικό τρόπο, παρουσία και της φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων και στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε το αγωνιστικό κομμάτι.

Στην τελετή έναρξης των αγώνων παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχουν για την κοινωνία αυτοί οι αγώνες, τονίζοντας ότι » η πόλη των Τρικάλων θα είναι δίπλα σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που προάγουν τον αθλητισμό και προβάλουν τα Τρίκαλα».

Από πλευράς περιφέρειας παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Τσίγκας ο οποίος εξέφρασε την στήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας που στοχεύει στην καλλιέργεια του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων ο ΣΕΒΑΣ Τρικάλων βράβευσε την Άννα Βερούλη και τον Κώστα Γκατσιούδη. Σε δηλώσεις του τόσο η κα Αννα Βερούλη όσο και ο Κώστας Γκατσιούδης επεσήμαναν ότι» μέσα από αυτούς τους αγώνες δίνεται η δυνατότητα στους νέους να έρθουν κοντά στον αθλητισμό που αποτελεί διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της κρίσης».

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΑΣ κ. Συμεών Συμεωνίδης καθώς και ο κ. Ηλίας Καφές (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΟΕΒΑΣ) ευχαρίστησαν τους φορείς των Τρικάλων για την φιλοξενία που παρείχαν στους βετεράνους αθλητές οι οποίοι προσπάθησαν να τους αποζημιώσουν με τις επιδόσεις τους.

skantzouras
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

 

Την παράσταση κατά την χθεσινή μέρα των αγώνων έκλεψε ο 102 ετών Οδυσσέας Σκαμαντζιούρας με καταγωγή από το Συρράκο Ηπείρου, διαμένει στα Γιάννενα, οποίος έτρεξε στα 100 μ. με χρόνο 1,5 και προκάλεσε το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών του Δημοτικού Σταδίου των Τρικάλων.

Αμέσως μετά την κούρσα ο αιωνόβιος παππούς δήλωσε ότι » ο αθλητισμός είναι υγεία, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να αθλούνται καθημερινά. «Τρέχω από μικρός διανύοντας πολλά χιλιόμετρα και εξακολουθώ να περπατάω ακόμη και σήμερα. Είμαι μια χαρά. Οι νέοι να μην καπνίζουν και να μην καταναλώνουν αλκοόλ. Το τσιγάρο βλάπτει, όπως και το ποτό».

Στα αξιοσημείωτα των αγώνων ήταν η μεγάλη συμμετοχή βετεράνων αθλητών που άγγιξαν τους 500, καταγράφοντας συγχρόνως νέο ρεκόρ συμμετοχών.