Ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες των Λυκείων και ΕΠΑ.Λ.

Ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες των Λυκείων και ΕΠΑ.Λ.

Ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες των Λυκείων και ΕΠΑ.Λ.

Καθώς φτάνουμε στην λήξη του σχολικού έτους, ολοκληρώθηκαν οι σχολικοί αγώνες των Λυκείων και ΕΠΑ.Λ., όπως επίσης και οι σχολικοί αγώνες Γυμνασίων και Δημοτικών στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

Στην Α΄ φάση των σχολικών αγώνων Λυκείων έλαβαν μέρος συνολικά 15 Λύκεια του νομού μας, με εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες (περίπου 700) να αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες από την συμμετοχή τους και να βιώνουν στην πράξη τις βασικές αξίες και τα ιδανικά της αθλητικής παιδείας.

Η Ο.Ε.Σ.Α. και η Ομάδα Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας διοργάνωσαν σχολικά πρωταθλήματα σε όλα τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα Λυκείων που προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία (Ποδόσφαιρο, Καλαθοσφαίριση, Πετοσφαίριση, Χειροσφαίριση, Δρόμος σε Ανώμαλο Έδαφος και Κλασσικός Αθλητισμός), για αγόρια και κορίτσια.

Συνολικά, διοργανώθηκαν 42 αγώνες Λυκείων ομαδικών και ατομικών αθλημάτων για την Α΄ φάση των αγώνων (διεξάγονται εντός νομού), 6 αγώνες για την Β΄ φάση (διεξάγονται εντός της Περιφέρειας Θεσσαλίας) και 1 αγώνα για την Γ΄ φάση, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 49.

Οι σχολικές ομάδες των Λυκείων μας, σε όλη την διάρκεια των αγώνων παρουσίασαν εξαιρετικές αθλητικές επιδόσεις, όπως επίσης, επέδειξαν το αθλητικό ήθος που τους διακατέχει παράλληλα με το πνεύμα αθλητικής κουλτούρας και πολιτισμού που διδάχθηκαν στα σχολεία από τους καθηγητές τους. Ακόμα, πέτυχαν μεγάλες διακρίσεις στην πορεία τους κατά την Β΄ και Γ΄ φάση των ομαδικών και ατομικών αθλημάτων.

Σπουδαίες αθλητικές διακρίσεις πέτυχαν τρία από τα Λύκεια μας που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας διεκδικώντας με αξιώσεις να πάρουν μια θέση στους τελικούς των final four. Συγκεκριμένα, η ομάδα χειροσφαίρισης κοριτσιών του 1ου ΓΕ.Λ. και χειροσφαίρισης αγοριών του 2ου ΕΠΑ.Λ. έφτασαν καθόλα άξια στο group των 8 καλύτερων ομάδων Handball της χώρας μας. Στο ίδιο ψηλό σκαλοπάτι βρέθηκε και η ομάδα Basket κοριτσιών του ΓΕ.Λ. Παλαμά, όπου και διεκδίκησε την είσοδο της στην τετράδα αφήνοντας ταυτόχρονα τις καλύτερες εντυπώσεις με την παρουσία της. Τα τρία προαναφερόμενα σχολεία μας, πριν φτάσουν στην καλύτερη οκτάδα πανελλαδικά, αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα, πολλοί άλλοι μαθητές από τα ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Καρδίτσας έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν σε πολλά άλλα ατομικά αθλήματα που διοργανώθηκαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας με την μορφή τελικών (Πάλη, Καράτε, Κολύμβηση, Ενόργανη, Ποδηλασία κα).

Παράλληλα όμως με το αθλητικό πρόγραμμα των Λυκείων, διεξάγονταν και οι αγώνες “ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ” των Γυμνασίων και Δημοτικών.

Εξίσου μεγάλη ήταν η συμμετοχή των Γυμνασίων του νομού μας στους αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ», οι οποίοι παρά τις σημαντικές αντιξοότητες, διοργανώθηκαν με επιτυχία από την Ο.Φ.Α. και την Ο.Ε.Σ.Α. Στις φετινές διοργανώσεις των  Γυμνασίων η συμμετοχή των μαθητών μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων για τις επόμενες διοργανώσεις. Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν 14 Γυμνάσια και περίπου 550 μαθητές και μαθήτριες.

Επίσης, μαζικής συμμετοχής ήταν και οι αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» που διοργανώθηκαν για τα δημοτικά σχολεία του νομού μας. Συνολικά (9) εννέα αθλητικές διοργανώσεις έλαβαν χώρα κατά το σχολικό έτος που διανύουμε. Στις  διοργανώσεις Basket, Volley, Ποδόσφαιρου και Κλασσικού Αθλητισμού που πραγματοποιήθηκαν, συμμετείχαν περίπου 1500 μαθητές και μαθήτριες συνολικά ενώ, έγιναν περίπου 40 αθλητικές συναντήσεις σχολείων.

Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι, από τις 14 Ιανουαρίου 2016 που ξεκινήσαμε μέχρι και σήμερα υλοποιήθηκαν 49 αγώνες Λυκείων, 13 αγώνες Γυμνασίων και 40 αθλητικές συναντήσεις Δημοτικών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών ανέρχεται στους 2700 περίπου και δημιουργεί τα εχέγγυα  για μεγαλύτερη συμμετοχή στις επόμενες αθλητικές διοργανώσεις.

Η Ομάδα Φυσικής Αγωγής συγχαίρει θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες Λυκείων, Γυμνασίων και Δημοτικών.

Επίσης, ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν και πρόσφεραν καθένας από την πλευρά του για να έρθει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο.  Πρωτίστως, ευχαριστεί τους Διευθυντές Εκπαίδευσης των δύο βαθμίδων, κο Μιχάλη  Παπανούσκα (Δ/ντη Δ/θμιας) και κα Ευθυμία Μητσιάδη (Δ/ντρια Α/θμιας), καθώς και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Σχολικών Αγώνων Καρδίτσας. Την διοίκηση και τους εργαζόμενους του Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας για τη διάθεση των αθλητικών υποδομών και την υποστήριξη που παρείχαν στους σχολικούς αγώνες. Τους αθλητικούς Οργανισμούς των δήμων Μουζακίου, Σοφάδων και Παλαμά για την προσφορά των απαραίτητων αθλητικών εγκαταστάσεων και την υποδειγματική συνεργασία με την Ο.Φ.Α. σε όλη την διάρκεια του έτους. Τον πρόεδρο και την διοίκηση της Ε.Π.Σ.Κ. για τη διάθεση διαιτητών και τη προσφορά αθλητικών υποδομών καθώς και τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης για την προσφορά των υπηρεσιών τους.

Ιδιαίτερα, ευχαριστεί τους ιατρούς που πρόσφεραν τις απαραίτητες υπηρεσίες τους στους μικρούς μας μαθητές και διέθεσαν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους για την διεκπεραίωση ενός αθλητικού προγράμματος που κάποιες φορές φάνταζε έωλο. Οι ιατροί μας ήταν οι: Τάσος Γραμματικός, Αγγελική Δραγούτσου, Παναγιώτης Ρουτσολιάς, Μαρία-Κάρμεν Κυπαρίσση, Γαλήνη Νάκου, Ευριπίδης Ευθυμίου, Κώστας Τσιάκος, Γιώργος Μπακαγιάννης, Χριστίνα Γκουντρουμπή, Στράτος Καραγιαννίδης, Άννα Παπακωνσταντίνου, Ιωάννης Κατσάρας, Παύλος Καρακίτσιος και Κρασιμοίρα Κολοβού.

Αναμφισβήτητα όμως, τα περισσότερα εύσημα ανήκουν στους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων μας, αυτούς που αποτελούν τους κύριους στυλοβάτες και τον ακρογωνιαίο λίθο αυτού του πολυσύνθετου οικοδομήματος. Χάρη σε αυτούς ολοκληρώθηκε το δύσκολο και απαιτητικό καλεντάρι των σχολικών αγώνων. Για την στήριξη και την συνεισφορά τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους καθηγητές Φ.Α.: Παναγιώτη Κοντοστέργιο, Θανάση Σδόγκο, Γιώργο Καρακαντά, Βαγγέλη Τζέλλα, Θανάση Δεληγιάννη, Σπύρο Παππά, Στέφανο Μπελάγια, Γιάννη Μιξαφέντη, Ευθύμη Μάττα, Γιώργο Τζουβάρα, Γιώργο Γκινή, Σωτήρη Καρκαλέτση, Κώστα Αγορόπουλο, Ανδρέα Λάππα, Βούλα Ζιώγα, Γιάννη Τσιαμαντά,  Ηλία Μπούσδα, Γρηγόρη Πισμίση, Νίκο Δρόσο, Κυριάκο Τσαρμπόπουλο, Βαγγέλη Κακαργιά, Δημήτρη Μυλωνά, Γιώργο Κατόπη, Γιώργο Γιαλτρινό, Ηλία Σκαμπαρδώνη, Βάσω Δέλιου, Κώστα ΄Ηραντο, Κώστα Σερίφη, Βάιο Κουτή, Νίκο Καρατάσο, Νίκο Γούσια, Άρη Γκαραγκούνη, Απόστολο Γανιά, Βασ. Παλαμιώτη, Αλ. Τασιούλη, Βασ. Γκανούρη, Δημ. Λέτσιο, Γ. Βράντζα και σε όλους τους άλλους καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή, εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων που πήραν μέρος στην διαδικασία διεξαγωγής των σχολικών αγώνων ή ενεπλάκησαν σε αυτούς με οποιοδήποτε τρόπο.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι.

SHARE