Αστυνομικό διευθυντή και τη σύντροφό του μαχαίρωσε θανάσιμα «πιστός» της ISIS στο...

Αστυνομικό διευθυντή και τη σύντροφό του μαχαίρωσε θανάσιμα «πιστός» της ISIS στο Παρίσι

Η ISIS, υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από «μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» – Θολό το υπόβαθρο της επίθεσης όσον αφορά την πραγματική σχέση του δράση με τους τζιχαντιστές

Έναν αστυνομικό διοικητή στο σπίτι του στο Παρίσι και τη σύντροφό του μαχαίρωσε θανάσιμα άνδρας που στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, έχοντας στο ενδιάμεσο δηλώσει «πίστη» στην τζιχαντιστική ISIS. Η ίδια η οργάνωση στη συνέχεια διεκδίκησε την ευθύνη, λέγοντας πως διενεργήθηκε από «μαχητή του χαλιφάτου».

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση με το επιτελείο του το πρωί της Τρίτης για το περιστατικό, καθώς το υπόβαθρο της επίθεσης είναι ακόμη θολό -κυρίως όσον αφορά την πραγματική της σχέση με την ISIS- όμως προστίθεται στις ανησυχίες για τρομοκρατία ειδικά κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Το δράμα εκτυλίχθηκε τη νύχτα προς Τρίτη στην Υβελίν, στα βορειοδυτικά προάστια του Παρισιού, και έληξε με την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων που εξουδετέρωσαν τον δράστη, ο οποίος και θεωρείται ο μοναδικός εμπλεκόμενος στην επίθεση.

Το πρώτο θύμα, και προφανής στόχος της επίθεσης, ήταν ένας 42χρονος αστυνομικός διοικητής, τον οποίο μαχαίρωσε θανάσιμα ο δράστης πριν τα μεσάνυχτα της νύχτας προς Τρίτη μπροστά από το σπίτι του.

Στη συνέχεια, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του διοικητή, όπου και βρήκε τη σύντροφο και τον τρίχρονο γιο του. Ταμπουρώθηκε στο σπίτι ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έφτασαν στο σημείο οι ειδικές δυνάμεις, οι οποίες και ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τον δράστη.

Οι διαπραγματεύσεις δεν ευόδωσαν και οι ειδικές δυνάμεις εισέβαλαν μερικές ώρες αργότερα, σκοτώνοντας τον δράστη. Στο σπίτι βρήκαν νεκρή τη σύντροφο του αστυνομικού και ζωντανό το τρίχρονο αγόρι, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν «σε σοκ, αλλά σώο».

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την αστυνομία, ο δράστης φέρεται να δήλωσε «πίστη» στην ISIS. Μέχρι στιγμής, η αστυνομική πληροφόρηση στα γαλλικά ΜΜΕ (μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών) θέλει την αντιτρομοκρατική να εμπλέκεται εξατίας των αναφορών που έκανε ο δράστης στους αστυνομικούς κατά τις επαφές που είχε μαζί τους.

Στη συνέχεια, το «πρακτορείο» Amaq, που είναι ουσιαστικά ένας από τους προπαγανδιστικούς διαύλους της ISIS, υποστήριξε ότι η επίθεση έγινε από «μαχητή του Ισλαμικού Κράτους»

ΠΗΓΗwww.tovima.gr
SHARE