Ηλ. Αντωνίου: «Ρίχνω νερό στο κρασί μου και δεν μένω στο παρελθόν,...

Ηλ. Αντωνίου: «Ρίχνω νερό στο κρασί μου και δεν μένω στο παρελθόν, για το καλό των επιχειρηματιών»

Ηλ. Αντωνίου: «Ρίχνω νερό στο κρασί μου και δεν μένω στο παρελθόν, για το καλό των επιχειρηματιών»

Ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΕΒΕΚ Ηλίας Αντωνίου:

«Ρίχνω νερό στο κρασί μου και δεν μένω στο παρελθόν για το καλό των επιχειρηματιών του νομού» δήλωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου, σε ερώτηση του KARDITSA24 σχετικά με τη νέα συνεργασία που «ευδοκίμησε» πρόσφατα, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από το «τιμόνι» του ΕΒΕΚ.

Διευκρίνισε δε πως εάν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου δεν έπαιρναν παράταση για το Φεβρουάριο του 2017 και διεξάγονταν στην ώρα τους, δεν θα είχε υποβάλλει την παραίτησή του.

«Η καθυστέρηση των εκλογών όξυνε τα προβλήματα, καθότι χάθηκαν οι ισορροπίες και μια μικρή, ευτυχώς μειοψηφία, παράτεινε την όλη κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου, υπογραμμίζοντας πως αποχωρεί στην παρούσα χρονική στιγμή για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο.

«Η απόφασή μου δεν ήταν πρόχειρη, είναι κίνηση επί τους ουσίας, διότι ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του Επιμελητηρίου» είπε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ανακοινώνοντας παράλληλα πως την ερχόμενη Τρίτη, και αφού εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος την Παρασκευή, θα ψηφιστεί και ο «πολυπόθητος» προϋπολογισμός.

Όσο, για το ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος, ο κ. Αντωνίου είπε πως δεν τον ενδιαφέρει το πρόσωπο.

Κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά την υπηρεσία για τη συνεργασία που είχαν τα χρόνια της θητείας του, καθώς και τα μέλη της διοικητικής επιτροπής των τελευταίων ετών, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την πικρία του, διότι το ΔΣ του επιμελητηρίου δεν κατάφερε να καταθέσει προτάσεις για το νέο αναπτυξιακό νόμο, αφού ακυρώθηκαν δύο συνεδριάσεις.

Να αναφέρουμε πως ο κ. Αντωνίου έδωσε στη δημοσιότητα έναν «μίνι» απολογισμό της θητείας του, για το έργο και τις δράσεις που υλοποίησε.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 – ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

 • Στοχευόμενες επισκέψεις-συναντήσεις με την Ομοσπονδία και τις Διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων του νομού
 • Ίδρυση Αγροτικού Τμήματος
 • Συναντήσεις – παρεμβάσεις με τις εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων
 • Συντονισμός ενεργειών για τα θέματα των επιχειρηματιών με τον ΟΑΕΕ
 • Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας για το θέμα των δημοτικών τελών των επιχειρηματιών –μελών του Επιμελητηρίου
 • Παρουσία εκτός νομού με επισκέψεις σε Υπουργεία. Γ. Γραμματείς, παρεμβάσεις στην ΚΕΕ, συμμετοχή σε εκδηλώσεις της Περιφέρειας  κλπ
 • Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την ίδρυση «Ένωσης Αγροτουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας», μετά από συντονισμένες ενέργειες, συναντήσεις και παρεμβάσεις
 • Πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την προώθηση των τοπικών προϊόντων (τρόφιμα – ποτά) στα καταστήματα τροφίμων του νομού
 • Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες – δράσεις του Επιμελητηρίου: «Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά (www.dιrectmarket.gr) – Τουριστική  Πύλη(www.filoxeno.com) – On line Σύμβουλος του Επιχειρηματία» . Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στα μέλη του Επιμελητηρίου. Η καταχώρηση, η φιλοξενία, η διαχείριση, οι κρατήσεις, οι επιχειρηματικές συμβουλές, η υποστήριξη. Χωρίς υποδομή από αυτές, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, με διαρκή υποστήριξη και εκπαίδευση, και πλήρως αυτοσχεδιαζόμενες έξυπνες εφαρμογές. Επίσης σημαντικό γεγονός είναι ότι απευθύνονται στο σύνολο των επιχειρηματιών μας.  Με τις πανελλαδικές αυτές  εφαρμογές επιτυγχάνουμε: α) Προβάλλουμε σε ΕΝΑ σημείο το συνολικό Τουριστικό Προϊόν της χώρας και β) Στηρίζουμε τις Τοπικές Αγορές – Επιχειρούμε παγκόσμια.
 • Παρουσίαση των νέων προκηρύξεων προγραμμάτων του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) στην Καρδίτσα, αλλά και στις άλλες πόλεις σε συνεργασία με τους Εμπορικούς Συλλόγους
 • Διοργάνωση 14ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας
 • Επισκέψεις σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού στα πλαίσια υλοποίησης της καμπάνιας για την ευαισθητοποίηση των μαθητών άλλα και των πολιτών του νομού μας στην κατανάλωση τοπικών προϊόντων.
 • Εκδηλώσεις – ημερίδες – επισκέψεις
SHARE