Συνάντηση Θάνου Σκάρλου με τον πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ

Συνάντηση Θάνου Σκάρλου με τον πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ

Συνάντηση Θάνου Σκάρλου με τον πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ

Τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο υποδέχτηκε στο Δημαρχείο το πρωί της Τρίτης ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, στο πλαίσιο επίσκεψης του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ στο Δήμο Σοφάδων.

Παρουσία και των Αντιδημάρχων, ο κ. Σκάρλος ενημέρωσε τον κ. Θεοχαρόπουλο για τα ζητήματα του Δήμου στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Όπως είπε ο κ. Σκάρλος, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας καθοριστικός θεσμός, που μπορεί να συνεισφέρει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, εφόσον στηριχθεί από την πολιτεία.  Ο Δήμαρχος Σοφάδων ανέδειξε το μείζον θέμα της στήριξης του αγροτικού τομέα, υπογραμμίζοντας ότι ο αγροτικός πληθυσμός έχει δεχθεί απανωτά χτυπήματα. Παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των κλειστών δικτύων άρδευσης (μελέτη Λαζαρίδη), που θα συνδράμει στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο αγροτικός τομέας και οι υποδομές του χρειάζονται τόνωση περισσότερο από ποτέ, έτσι ώστε να δημιουργηθούν σταθερές βάσεις στην οικονομία της χώρας, καθώς η Ελλάδα μπορεί να στηριχθεί στην παραγωγή και στην ποιότητα των προϊόντων της.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος  επισημάναμε ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας είναι ίσως το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Επισκέψεις σε Φιλια Γη, Ε-65, Δίκτυα Σμοκόβου

Μετά το Δημαρχείο, ο κ. Θεοχαρόπουλος επισκέφτηκε αρχικά της εγκαταστάσεις του οινοποιείου «Φίλια Γη». Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την παραγωγική διαδικασία, να ξεναγηθεί στους χώρους αλλά και να δοκιμάσει εκλεκτά εμφιαλωμένα κρασιά.

σκαρλος-θεοχαρόπουλος (2)

σκαρλος-θεοχαρόπουλος (4)

Ακολουθως, ο πρόεδρος της ΔΗ.ΜΑΡ, συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Σοφάδων επισκέφτηκε το έργο της Ε-65 όπου και συζήτησε για την πορεία του με τον Διευθυντή του έργου.

σκαρλος-θεοχαρόπουλος (4)

Τέλος επισκέφθηκε την περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, όπου και ενημερώθηκε από τον κ. Σκάρλο τόσο για το μεγάλο έργο της ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη, όσο και για το ζωτικής σημασίας έργο των κλειστών δικτύων άρδευσης.

σκαρλος-θεοχαρόπουλος (5)