ΕΛΜΕ Καρδίτσας: «Καταγγελία για τις ( παρ ) αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: «Καταγγελία για τις ( παρ ) αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

ΕΛΜΕ Καρδίτσας: «Καταγγελία για τις ( παρ ) αλλαγές στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Αν πράγματι απαιτείται, βάσει του μνημονίου, ένας « κόφτης » αυτός αφορά αναμφίβολα την ανερμάτιστη  πολιτική που συστηματικά παράγεται το τελευταίο διάστημα από το ΥΠΠΕΘ.

Ο προεξάρχων του ΥΠΠΕΘ κ. Φίλης, αφού ολοκλήρωσε το διάλογο για την Παιδεία με τον εαυτό του, εργολαβικά υλοποιεί ένα σχέδιο αποδόμησης της εκπ/σης, όπως αυτό υπαγορεύεται από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται με τον πιο κυνικό τρόπο.

Πρώτος και βασικός στόχος που έπρεπε να επιτευχθεί, υπήρξε για το ΥΠΠΕΘ, η αποψίλωση των χιλιάδων πραγματικών κενών στην εκπ/ση. Αυτή τη φορά αντί της αύξησης του ωραρίου των εκπ/κων επινοήθηκε η αφαίρεση διδακτικών ωρών στο Γυμνάσιο ( συνολικά εννέα ), όπερ πρακτικά σημαίνει την « εξαφάνιση » 2000-2500 περίπου  εκπ/κων. Στην πράξη αυτό μεταφράζεται με τη μη πρόσληψη-ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών εκπ/κων και με ανατροπές στην εκπ/κη πραγματικότητα χιλιάδων μονίμων συναδέλφων που θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν σε περισσότερα σχολεία για τη συμπλήρωση ωραρίου. Είναι προφανές ότι τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε βάρος των μαθητών.

Σε μια αποθέωση  λαϊκισμού, από τη μεριά του κ. Φίλη, « στοχοποιήθηκαν » συγκεκριμένα μαθήματα και κλάδοι εκπαιδευτικών που τα διδάσκουν στα σχολεία. .Στον αντίποδα αποφασίστηκε η αύξηση της διάρκειας των διαλειμμάτων προκειμένου οι μαθητές να εμπεδώσουν την αρχή της « ήσσονος προσπάθειας ».

Απ’ όλα αυτά ένα είναι σίγουρο. Αν σε κάποιον η γνώση δημιουργεί πρόβλημα, οι ερασιτεχνισμοί του σίγουρα δεν μπορούν να το λύσουν.

Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να συναινέσουμε με τέτοιες πολιτικές που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία υπονομεύοντας το μέλλον της. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την αναίρεσή τους.

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, και ώρα 12:30 μ.μ., στα Γραφεία της ΔΔΕ Καρδίτσας, προκειμένου να εκφράσουμε εμπράκτως την αντίθεσή μας στα μέτρα που ψηφίστηκαν.

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ                                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

 

SHARE