«Ξεκινάει σήμερα 16 Ιουνίου η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016...

«Ξεκινάει σήμερα 16 Ιουνίου η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016 »

«Ξεκινάει σήμερα 16 Ιουνίου η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016 »

Ξεκινάει σήμερα το πρωί στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016!!!

Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»,

Φέτος η καινοτομία της εκστρατείας είναι, ότι η ίδια δραστηριότητα θα γίνεται την ίδια μέρα σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα!!!

Οι δύο πρώτες μέρες Πέμπτη 16 Ιουνίου και Παρασκευή 17 Ιουνίου, έχουν οριστεί σαν γιορτή έναρξης. Θα παίξουμε ένα κυνήγι θησαυρού μέσα κι έξω από τις βιβλιοθήκες, θα μοιράσουμε στα παιδιά το Booklet του μικρού εξερευνητή και θα ράψουμε με μαεστρία το μπλουζάκι των εξερευνητών.

Τα παιδιά που θέλουν να συμμετέχουν θα πρέπει για τις δύο αυτές μέρες να έχουν μαζί τους ένα μακό μπλουζάκι κι ένα παλιό ύφασμα για να κόψουμε και να ράψουμε τις τσέπες των εξερευνήσεων.

Την Πέμπτη το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικίας «Αγίου Νικολάου», «Λάκας Μαντζάρα» και Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου».

Την Παρασκευή στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» και στη παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού».

Όλες οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών θα γίνονται 11 – 1 το πρωί, εκτός της τελευταίας εβδομάδας 12 – 16 Σεπτέμβρη που θα γίνουν 5:30 – 7:30 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Επίσης σε κάθε δράση οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα αντικείμενα που ορίζει το εκάστοτε θέμα ( π.χ. ένα φτερό, μια καρτ ποστάλ, ένα εισιτήριο, κλπ).

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Παιδικές Βιβλιοθήκες (2)

SHARE