Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ρόδο

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ρόδο

Πυρκαγιά στο νησί κοντά στο χωριό Απολακκιά, το οποίο όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ έχει εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης του νησιού για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα στη νότια Ρόδο, χωρίς όμως αποτέλεσμα αφού μαίνεται ανεξέλεγκτη. Τις προσπάθειες ενισχύουν πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι κάτοικοι από το χωριό Απολακκιά, κοντά στο οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν με κάθε τρόπο να ελέγξουν την πυρκαγιά.

Πληροφορίες του rodosreport.gr στο σημείο έφθασαν δυο καναντέρ που ζήτησε η Ρόδος και ήδη βρίσκονται στη μάχη με τις φλόγες ενώ η πυρκαϊά παραμένει ανεξέλεγκτη ακόμα. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης, πως εκκενώθηκε το χωριό της Απολακκιάς για προληπτικούς λόγους λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή , ενώ οι κάτοικοι των γύρω χωριών βρίσκονται σε επιφυλακή να αναχαιτίσουν τις φλόγες αν πλησιάσουν.

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE