Δήμος Μουζακίου: στο επίκεντρο της Ελλάδας διοργανώνοντας σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δήμος Μουζακίου: στο επίκεντρο της Ελλάδας διοργανώνοντας σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δήμος Μουζακίου: στο επίκεντρο της Ελλάδας διοργανώνοντας σημαντικές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Το επίκεντρο της Ελλάδας φιλοδοξεί να γίνει ο Δήμος Μουζακίου, διοργανώνοντας μια σειρά από σημαντικές αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, το προσεχές διάστημα.

Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γιώργος Κωτσός παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και παρουσίασε το πρόγραμμα, πλαισιωμένος από συνεργάτες και συνδιοργανωτές.

Συγκεκριμένα στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Μουζακίου κα. Βούλα Φασιανού και κ. Νώντας Γκινής, η Πρόεδρος του Ν. Π. Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου κα. Ελένη Ρούσσα, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου κ. Δημήτρης Γιώτης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Μαυρομματίου κ. Γιώργος Αποστολόπουλος.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κωτσός επεσήμανε πως στο Μουζάκι θα φιλοξενηθούν πάνω από 1.000 άτομα, που θα διαφημίσουν την περιοχή. «Φιλοδοξούμε να βάλουμε το δήμο μας στο χάρτη της Ευρώπης» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας από επαγγελματίες και δημότες να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Οι εκδηλώσεις

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

–          ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 έως ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: προετοιμασία της Εθνικής Παίδων

–          ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 έως ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: θα πραγματοποιηθεί η 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ιππικών Ομίλων στο Μαυρομμάτι, στο πλαίσιο των Καραϊσκακείων. Θα συμμετέχουν 350 ιππείς με 150 άλογα με δρώμενα στο χωριό και στο δάσος. Ακόμη την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, στο δημοτικό σχολείο, θα γίνει σε παγκόσμια πρώτη, η παρουσίαση του βιβλίου του συντοπίτη Βάιου Φασούλα – Προέδρου της Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η. με τίτλο «Καλειδοσκόπιο στην ποίηση. Αχ! Ετούτος ο αιώνας….». Είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και στον Εθνικό μας ήρωα Γ. Καραϊσκάκη.

-ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 έως  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016:  Διακλιμακιακό Κοριτσιών για επιλογή της εθνικής ομάδας ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

– ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 έως ΤΡΙΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 : προετοιμασία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (επιλογή από τα κορίτσια που θα είναι ήδη εκεί από 27/6 έως 1/7)

– ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016: Διακλιμακιακό Αγοριών

-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 έως ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: προετοιμασία της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (επιλογή από τα αγόρια που θα είναι ήδη εκεί από 18/7 έως 22/7)

– ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016 έως    ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤHΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ.

Επίσης, στο Μουζάκι Καρδίτσας και τη γύρω περιοχή, από 16 έως 23 Ιουλίου 2016 θα διεξαχθεί η θερινή ακαδημία Euracademy Association, από το ίδρυμα Heinrich Böll και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ ΑΕ) με αντικείμενο: “Κοινωνική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη της Υπαίθρου”.

Στη θερινή Ακαδημία θα συμμετέχουν 40 άτομα, 20 από διάφορες χώρες και 20 από την Ελλάδα. Γι’ αυτό  η γλώσσα επικοινωνίας σε όλη τη διάρκεια των εργασιών θα είναι η Αγγλική.

 

SHARE