Με το συγκρότημα της Κίνας ανοίγει την Τετάρτη 22/6, και ώρα 9.00μ.μ.,...

Με το συγκρότημα της Κίνας ανοίγει την Τετάρτη 22/6, και ώρα 9.00μ.μ., η αυλαία της 49ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ»

Με το συγκρότημα της Κίνας ανοίγει την Τετάρτη 22/6, και ώρα 9.00μ.μ., η αυλαία της 49ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ»

Στο επίκεντρο του πολιτιστικού χάρτη θα βρίσκεται ο Νομός Καρδίτσας από την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, οπότε και ανοίγει η αυλαία της 49ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς πανελλαδικής, αλλά και διεθνούς εμβέλειας. Η κορυφαία αυτή εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οργανώνεται από την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.)Θεσσαλίας καθώς και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3  – ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

CHINA-2

Η τελετή έναρξης έχει προγραμματιστεί για τις 9.00μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, σε ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού. Σε αυτή την πρώτη βραδιά, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επί σκηνής το Θέατρο τραγουδιού και χορού από την επαρχία Anhui της Κίνας. Είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που συμμετέχει στα Καραϊσκάκεια κάποιο συγκρότημα από την Κίνα και το πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει η συγκεκριμένη ομάδα αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Θα προηγηθούν οι χαιρετισμοί των επισήμων.

Στη φετινή διοργάνωση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 του μήνα, λαμβάνουν μέρος 40 περίπου χορευτικά συγκροτήματα, ελληνικά και ξένα, που με τη συμμετοχή τους θα στείλουν ένα μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος των Καραϊσκακείων που γίνονται προς τιμήν του μεγάλου ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιου Καραϊσκάκη που γεννήθηκε στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας.

Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού, ενώ δεν θα λείψουν και οι παράλληλες δράσεις.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως μέσω του ΣΥΖΕΥΞΙΣ και σε συνεργασία τόσο με τον ΟΤΕ όσο και με το Δήμο Καρδίτσας θα μπορεί να παρακολουθεί ζωντανά τις εκδηλώσεις από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας όλη η ομογένεια, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος από άκρη σε άκρη της γης. Αυτό θα γίνεται μέσω του site της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων : www.enpolis.gr (Youtube : Ustream).

Χορηγοί : Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας, Δήμος Καρδίτσας, Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, COSMOTE, Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ», TERNA S.A., Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ», Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ», U-Shop Computer Center Παπαβασιλείου Ε&Α Ο.Ε. Συστήματα Μηχανοργάνωσης και Τηλεπικοινωνιών,  Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ, Όσπρια Κιερίου AGROLAND Α.Ε. ΑΦΟΙ Χρ. Κατσή, Βαϊοπούλου Βησσαρία – παραγωγός λεβάντας.

 

SHARE