Πληρωμή κάρτας σίτισης και επιδόματος ενοικίου

Πληρωμή κάρτας σίτισης και επιδόματος ενοικίου

Πληρωμή κάρτας σίτισης και επιδόματος ενοικίου

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου αναμένεται να πληρωθούν οι επόμενες δόσεις για την κάρτα σίτισης και το επίδομα ενοικίου.

Μεταξύ 15 και 20 Ιουλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα προκειμένου οι δικαιούχοι να κάνουν τις αιτήσεις τους για το κοινωνικό εισόδημα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουν κάνει οι υπηρεσίες πρόνοιας, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να καλυφθούν και οι όποιες καθυστερήσεις είχαν προκύψει κατά το προηγούμενο διάστημα, στην καταβολή των βοηθημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση σίτισης, καταβάλλεται μέσω πίστωσης των Καρτών Αλληλεγγύης, που έχουν προμηθευτεί οι περίπου 140.000 δικαιούχοι.

Το ποσό που πιστώνεται κυμαίνεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος που είχαν όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης(επιδότηση σίτισης, επιδότηση ενοικίου και δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος), που ολοκληρώνονται στο τέλος Ιουνίου, πρόκειται να παραταθούν έως το τέλος του 2016.
Η παράταση αναμένεται να ισχύει κατά κύριο λόγο, για τους 295 δήμους, που θα μείνουν εκτός της εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των υπηρεσιών πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, το ΚΕΑ πρόκειται να τεθεί σε ισχύ, εντός του Ιουλίου, σε 30 δήμουςαπό όλη τη χώρα, που επιλέχθηκαν με κριτήρια τα επίσημα στοιχείαφτώχειας και ανεργίας.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE