23-26 Ιουνίου το elife στη Λίμνη Πλαστήρα

23-26 Ιουνίου το elife στη Λίμνη Πλαστήρα

23-26 Ιουνίου το elife στη Λίμνη Πλαστήρα

Αρχίζουν αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 26 Ιουνίου οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου elife, που θα διεξαχθεί στη λίμνη Πλαστήρα και συγκεκριμένα στο Kazarma lake resort.

Διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Επίσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το 1ο elife kids, το οποίο θα παρακολουθήσουν 400 μαθητές από διάφορες περιοχές της χώρας, ηλικίας 11- 13 ετών και θα εκπαιδευτούν στη θετική διαδικτυακή χρήση και συμπεριφορά.

Η συνέντευξη τύπου

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δρ. Κων/νος Σιώμος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ. Ορέστης Ψαχούλας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου παρουσίασαν το πρόγραμμα της διοργάνωσης και κάλεσαν όλους τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 4ημέρου.

Ο κ. Σιώμος είπε πως στο συνέδριο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και ερευνητές από όλο τον κόσμο με στόχο την προσέγγιση του εθισμού στο διαδίκτυο, του ηλεκτρονικού εγκλήματος, των κοινωνικών προεκτάσεων της τεχνολογίας και των εφαρμογών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στην υγεία και στη ζωή μας.

Μεταξύ αυτών, θα είναι και επιστήμονες από την Ιαπωνία και την Κίνα που θα παρουσιάσουν καινοτόμες δράσεις, όπως ζωγραφική μέσω Η/Υ με τη σκέψη!

Ο κ. Τσιάκος σημείωσε πως αποτελεί μεγάλη τιμή για την περιοχή μας η διεξαγωγή του συνεδρίου και ακόμη μεγαλύτερη, που ο διοργανωτής, ένας άριστος επιστήμονας είναι Καρδιτσιώτης.

Επεσήμανε δε πως το θέμα του συνεδρίου είναι επίκαιρο και οι μαθητές, το οξυγόνο της ζωής, θα μπορούν να συμμετάσχουν και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του ο κ. Ψαχούλας τόνισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας το 5ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο και ευχαρίστησε θερμά τον κ. Σιώμο.

 

SHARE