Κυρ. Μητσοτάκης: Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη

Κυρ. Μητσοτάκης: Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη

Κυρ. Μητσοτάκης: Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη

«Η αύξηση των φόρων θα πνίξει την ανάπτυξη» σημειώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επισημαίνει πως είναι «ολέθριο λάθος η επιμονή του Πρωθυπουργού για αύξηση φόρων».

Όπως τονίζει, «μετά από πέντε χρόνια κρίσης, πολλοί άνθρωποι απλά έχουν ξεμείνει από χρήματα» και κατά συνέπεια δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Σημειώνει όμως ότι «η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί σε ποσοστό κοντά στο 4% ετησίως για τα επόμενα χρόνια, αν η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της».
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, είναι αναγκαίο να καταστεί σαφές στους εταίρους πως η Ελλάδα θα υλοποιήσει πλήρως όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Χαρακτηρίζει επίσης ως απόλυτη προτεραιότητα την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «αποτελεί αποτυχία των θεσμών και των ελίτ της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας και της διανόησης» και προσθέτει ότι  «για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και η Ελλάδα να γίνει ξανά μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει να έχουμε μία συζήτηση για σημαντικά θέματα όπως αυτό της συνύπαρξης της ελευθερίας και της ευθύνης μας ως πολίτες».