Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης Σέρβο πιανίστα IVAN BASIC

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης Σέρβο πιανίστα IVAN BASIC

Σήμερα Πέμπτη στις 9 :30 το βράδυ στο Ωδείο Ευθυμιάδη

Ρεσιτάλ πιάνου με τον διεθνούς φήμης Σέρβο πιανίστα IVAN BASIC

Ανοίγει το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας με μια μοναδική βραδιά που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι φιλόμουσοι, σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στις 9:30 το βράδυ στην αίθουσα του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης  με έναν βιρτουόζο πιανίστα της Σερβίας, που ήδη κάνει σημαντική καριέρα και έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ αποσπώντας ευμενείς κριτικές και βραβεία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Καθηγητής και Μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κορυφαίος φεστιβαλικός θεσμός του Νομού για 34 χρόνια κατάφερε να κρατήσει ζωντανή την ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΤΗΝ ΚΛΑΣΣΙΚΗ και το ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ στο Νομό Καρδίτσας. Ένας θεσμός καταξιωμένος με διεθνές κύρος και μεγάλη απήχηση στους μουσικούς κύκλους της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θεσμός -πρότυπο επαρχιακού Φεστιβάλ.

Στην πολύχρονη διαδρομή του δημιουργήθηκαν υποδομές για συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του Εξωτερικού.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ περιλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που συνίστανται σε: βραδιές όπερας, μουσικής δωματίου, συμφωνικής μουσικής, ρεσιτάλ σε διάφορα όργανα, συνέδρια, συναντήσεις, ημερίδες, σεμινάρια,  συναυλίες κοσμικής και θρησκευτικής μουσικής, επίσης περιλαμβάνει εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής και άλλων ειδών τέχνης. Πρόσθετα υλοποιούνται σημαντικά αφιερώματα σε προσωπικότητες όπως η Μαρία Κάλλας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σπύρος Αργύρης, o Θεόδωρος Αντωνίου, ο Νικόλαος- Ugo Φώσκολος κ.α.

Κάθε χρονιά η συμμετοχή στο Φεστιβάλ από πλευράς  σολίστ υπερβαίνει τους τριάντα (30) συμμετέχοντες από το εξωτερικό (Ιταλία, Σερβία, Η.Π.Α., Βουλγαρία, Ν. Κορέα, Ρωσία κ.τ.λ.) και την Ελλάδα, ενώ οι συμμετέχοντες μουσικοί-χορωδοί υπερβαίνουν κατ έτος τους πέντε χιλιάδες πεντακόσιους εκτελεστές (5500).

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας, στις αίθουσες εκδηλώσεων των ξενοδοχείων ΤHESSALIKON GRAND και MOUZAKI PALACE HOTEL ενώ παράλληλες εκδηλώσεις γίνονται στο ανοικτό θέατρο της Λίμνης Πλαστήρα, σε μοναστήρια της περιοχής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη καθώς και σε άλλους χώρους.

Το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας είναι αφιερωμένο στους κορυφαίους συνθέτες Angelo Catelani (1811-1866) για τα 150 χρόνια από το θάνατό του, Carlo Gesualdo da Venosa (1566-1613) για τα 450 χρόνια από τη γέννηση του, Giovanni Paisiello (1740-1816) για τα 200 χρόνια από το θάνατό του, Jean Francois Rameau (1716-1777) για τα 300 χρόνια από τη γέννησή του και Johan Jacob Froberger (1616-1667) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του.

Ο Σέρβος πιανίστας IVAN BASIC, έρχεται στην πόλη μας για να πραγματοποιήσει ένα ενδιαφέρον ρεσιτάλ πιάνου σε ένα πολύ δύσκολο ρεπερτόριο.   Έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία, όπως το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Chopin Rome 2013, αλλά και το τρίτο βραβείο το 2012, στο διαγωνισμό Chopin Golden Ring στη Σλοβενία. Πρόσθετα  ήταν ο νικητής του Εθνικού Διαγωνισμού  της Σερβίας για νέους μουσικούς κατά τα έτη 2011-2013.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Ευθυμιάδη που διαθέτει ένα πιάνο με ουρά και εξαιρετική  ακουστική.

Το πρόγραμμα του IVAN BASIC έχει ως εξής:

 

L.V. Beethoven: Rondo in C Major, op. 51 N. 1

  1. Haydn: Sonata in A-flat Major, Hob. XVI/46
  • Allegro moderato
  • Adagio
  • Presto
  1. S. Vujić: Three Pieces, op. 83
  • Prelude
  • March
  • Toccata
  1. Rachmaninoff: Etude-Tableaux in E-flat minor, op. 39 N. 5
  2. Schumann/F. Liszt: Widmung

F.Liszt: Hungarian Rhapsody N. 12

Τιμή εισόδου 5 ευρώ.