Αλλάζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Αλλάζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Αλλάζει την Κοινή Αγροτική Πολιτική η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ

Αρκετοί ήταν οι αγρότες που πιστεύουν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό της ΕΕ για τη γεωργία και τις άμεσες πληρωμές στο επίπεδο στήριξης των παραγωγών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μείωση αναμένεται στο μερίδιο του προϋπολογισμού που αφορά τη γεωργία.

Μάλιστα, οποιοδήποτε μορφής σύνορο ανάμεσα στην Αγγλία και τα υπόλοιπα κράτη, θα προκαλέσει σοβαρά εμπόδια στο εμπόριο αγροδιατροφικών προϊόντων, ζώων και γαλακτοκομικών φαίνεται να πιστεύουν οι Βρετανοί αγρότες, άποψη την οποία – αν και λιγότερο φανερά – υποστήριξε και ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν.

Μάλιστα, μόλις τον περασμένο μήνα, ο Χόγκαν ανέφερε πως ο ρόλος του περιορίζεται στο να παρουσιάζει στοιχεία που συνδέονται με ενδεχόμενο Brexit, όμως, δεν παρέλειψε να πει, πως καμιά αγροτική πολιτική, δεν θα εξυπηρετήσει καλύτερα τους βρετανούς αγρότες από την ΚΑΠ. Τόνισε επίσης, πως πολλοί αγρότες της βόρειας Ιρλανδίας, που βρίσκεται στην κατοχή της Βρετανίας, δεν θα καταφέρουν να επιβιώσουν επαγγελματικά εκτός Ευρώπης.

Άλλωστε, στους ζωηρούς διαλόγους των τελευταίων μηνών, υπέρ της παραμονής ή της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ε.Ε., ο αγροτικός κλάδος, συμμετείχε ενεργά μέσα από διαξιφισμούς και λογομαχίες για τα οφέλη που θα είχε μια ενδεχόμενη απεξάρτηση από τον ευρωπαϊκό κλοιό ή για τις αντίστοιχες βλάβες που θα προκαλούσε η μοναχική πορεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Δείτε περισσότερα εδώ