Γκρεμίζονται οι αγορές λόγω Brexit

Γκρεμίζονται οι αγορές λόγω Brexit

Γκρεμίζονται οι αγορές λόγω Brexit

Άνω κάτω οι αγορές λόγω Brexit. Καταποντίστηκε η Στερλίνα. Σεισμός στο τραπεζικό σύστημα της Αγγλίας

Το εποπτικό όργανο της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη χώρα, δήλωσε σήμερα πηγή που είναι ενήμερη για την κατάσταση.

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έκαναν βουτιά την ώρα που τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 51,8% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit και το 48,2% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να σημειώσει αιφνίδια πτώση στο άνοιγμα.

«Η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τράπεζες», σημείωσε η πηγή αυτή.

Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο, αν και άρχισε τη συνεδρίασή του με άνοδο άλλαξε κατεύθυνση και πλέον υποχωρεί κατά 8,3%, καθώς οι επενδυτές, μοιάζουν να καταλαμβάνονται από αβεβαιότητα εξαιτίας του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχώρησε σε χαμηλό τετραμήνου κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, καθώς τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Nikkei υποχωρούσε έως και κατά 8,3% στις 14.890,56 μονάδες, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε πριν από λίγο κατά 4,67%.

Πανικό προκάλεσε στη χρηματιστηριακή αγορά της Νότιας Κορέας, η ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Ο βασικός δείκτης KOSPI έχασε περισσότερο από το 4% της αξίας του, κάτω από τις 1.900 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης KOSDAQ έχασε το 7% της αξίας του, προκαλώντας τη διακοπή των χρηματιστηριακών συναλλαγών για πέντε λεπτά.

Οι χρηματιστηριακές αρχές της Νότιας Κορέας συνεδρίασαν εκτάκτως προκειμένου να εκτιμήσουν το μέγεθος των επιπτώσεων που προκαλεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

ΠΗΓΗnews247.gr
SHARE