Φωτιά κατακαίει δασικές εκτάσεις στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας – Έσβησε στη Χαλκιδική

Φωτιά κατακαίει δασικές εκτάσεις στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας – Έσβησε στη Χαλκιδική

Φωτιά κατακαίει δασικές εκτάσεις στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας – Έσβησε στη Χαλκιδική
φωτογραφία αρχείου

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε χτες στις 22.40 το βράδυ σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας.

Στην περιοχή εστάλησαν και ενεργούν από αέρος, οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα, ενώ από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στον τόπο της πυρκαγιάς 115 πυροσβέστες με 56 υδροφόρα οχήματα και 38 άτομα πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες των δήμων, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις, ενώ ήδη έχει καεί σημαντική έκταση πευκοδάσους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στο χωριό Στεφάνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν απειλείται άμεσα κατοικημένη περιοχή.

Στη Χαλκιδική

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας παραμένουν και σήμερα για προληπτικούς λόγους στο Νέο Μαρμαρά της Χαλκιδικής, μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και η οποία τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο λίγο πριν από τις 8 το βράδυ.

Στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται 44 πυροσβέστες με 23 οχήματα καθώς και πεζοπόρο τμήμα, όπως επίσης χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου Σιθωνίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην επιχείρηση που στήθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε ανάμεσα στο Ν.Μαρμαρά και το Πόρτο Καρράς, σε μια έκταση 500 στρεμμάτων, συμμετείχαν πέρα από δεκάδες πυροσβέστες, τέσσερα καναντέρ και τρία ελικόπτερα, καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE