49η Διεθνή Πολιτιστική γιορτή  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016, Μαυρομμάτι

49η Διεθνή Πολιτιστική γιορτή  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016, Μαυρομμάτι

49η Διεθνή Πολιτιστική γιορτή  ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016, Μαυρομμάτι

Με εξαιρετική επιτυχία  και λαμπρότητα  με την παρουσία του απογόνου του χωριανού μας ήρωα κ. Γεωργίου Λεωνίδα Καραϊσκάκη της συζύγου του κ. Νινέτας και  την παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου του και του  Μορφωτικού ακόλουθου της πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα  δόκτωρ Χουσεϊν Μαχμούτ,  διεξήχθησαν  για μία ακόμη χρονιά οι τριήμερες   πολιτιστικές  εκδηλώσεις  προς τιμή του χωριανού μας ήρωα Γ.Καραϊσκάκη στην γενέτειρά του την ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου  το Μαυρομμάτι.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών που για μισό περίπου αιώνα οργανώνονται από την Ένωση πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας στις παράπλευρες εκδηλώσεις  το Μαυρομμάτι έγινε το κέντρο πολιτιστικής αναφοράς  για όλη τη Θεσσαλία αλλά και του εξωτερικού . Συγκεκριμένα οι Συνδιοργανωτές   Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ,, και  το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός Αθλητισμός  Νεότητας του Δήμου μας   σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Καρδίτσας οργάνωσαν από κοινού το Σάββατο στις 25 /6 /2016 τις λεγόμενες παράπλευρες  πολιτιστικές εκδηλώσεις μνήμης για τον Γ.Καραϊσκάκη όπως τον 47ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟ ΔΡΟΜΟ με την συμμετοχή Αθλητών Δρομέων από όλη την Ελλάδα [ ευχαριστούμε την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων  η οποία για πρώτη φορά στα 49 χρόνια συνδράμει υλικά για την ομαλή και άρτια διεξαγωγή του δρόμου] . Μετά τον τερματισμό των Δρομέων οι παράπλευρες εκδηλώσεις περιελάμβαναν  παρουσίαση χορευτικών ομάδων από την Αίγυπτο ,την Σκόπελο και του Συλλόγου Μαυρομματίου.

Φέτος στα πλαίσια των 49ων ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΩΝ  διεξήχθη στο χωριό μας και το 9ο Πανελλήνιο  αντάμωμα Ιππικών Συλλόγων  και φορέων με πρωτοβουλία του Ιππικού Συλλόγου Τρικάλων ΄΄Ο ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ,, και του Πολιτιστικού μας Συλλόγου. [Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο κ. Ν. Γκινή για την μέριμνα του καθαρισμού του χώρου όπου είχαν καταλύσει οι ιππικοί Σύλλογοι] .

Με πρωτοβουλία επίσης του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας την Κυριακή 26-6-2016 στις 10.30 π.μ.  παρουσιάστηκε σε παγκόσμια πρώτη το βιβλίο με τίτλο ΄΄Καλειδοσκόπιο  στην ποίηση ,,,   Άχ!! ετούτος ο αιώνας,, του κ. Βάϊου Φασούλα  προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων [Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.] την παρουσίαση έκανε ο καθηγητής φιλολογίας  κ. Ν. Βλάχος με συντονίστρια την κ. Ευθυμία Γιώτη.

Την βιβλιοπαρουσίαση άνοιξε με έναν σύντομο χαιρετισμό ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου ΄΄Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ κ. Δ. Γιώτης σαν οργανωτής της εκδήλωσης  και ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Γ.Κωτσός . Στοίχους από την ποιητική συλλογή απήγγειλαν  η κ. Φωτεινή Γούσιου και η κ. Ευθυμία Γιώτη.

Στην βιβλιοπαρουσίαση παραβρέθηκε ο απόγονος του Γ. Καραϊσκάκη κ. Γεώργιος . Λεωνίδας Καραϊσκάκης με την σύζυγό του Νινέτα, ο Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ Γ. Κωτσός , ο Αντιδήμαρχος κ. Νώντας Γκινής ,ο Αιδεσιμότατος του χωριού μας Πάτερ Νικόλαος Δήμος , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Γκινής  και Λάμπρος  Γιώτης  και όσοι αγαπούν και σέβονται πραγματικά το χωριό μας και την ιστορία του.

Χαιρετισμό απέστειλε η Σεβάσμια Γερόντισσα της Ι. Μ. Αγίου Γεωργίου –Καραϊσκάκη Μαυρομματίου Αδελφή Αυγουστίνη και η πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας κ. Ελένη Ρούσα -Μάγγου .

Για μία ακόμη φορά στήριξαν υλικά τις τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις  στο χωριό μας και τους ευχαριστούμε θερμά , εκτός από το Νομικό πρόσωπο του Δήμου μας οι Γ. Κοσμάς [ ΜΙΝΙ  ΜΑΡΚΕΤ ΄΄ΝΙΚΗ,, ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ] Εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΘΕΟΝΗ στη Βατσουνιά , ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΗΧΑΗΛ [ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ και ΚΑΡΔΙΤΣΑ ] MAROULIS TRANS  Εθνικές Μεταφορές MOYZAKI, Κρεοπωλείο ΄΄Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ,, ΜΟΥΖΑΚΙ, και Μαυρομμάτι,  Βάϊος Κοτσώνης Συνεργείο Αυτ/των Καρδίτσα  Ι.Ε.Κ. ΄΄ΕΥΡΩΙΔΕΑ,, ΚΑΡΔΙΤΣΑ   Μοτοσυκλετιστικός  Σύλλογος  Μαυρομματίου Δήμου Μουζακίου , Βασίλειος Κωστόπουλος  συνταξιούχος Μαυρομμάτι , Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας .

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                         Η Γραμματέας
Δ. Γιώτης                                                             Ευθυμία Γιώτη

Μαυρομάτι (7)

Μαυρομάτι (9)

Μαυρομάτι (6)

Μαυρομάτι (5)

Μαυρομάτι (4)

Μαυρομάτι (3)

Μαυρομάτι (2)

SHARE