Ιταλία: Αποζημιώσεις σε τουρίστες σε περίπτωση βροχής

Ιταλία: Αποζημιώσεις σε τουρίστες σε περίπτωση βροχής

Ιταλία: Αποζημιώσεις σε τουρίστες σε περίπτωση βροχής

Κάλεσμα προς τους λάτρεις του ήλιου να την επισκεφθούν άφοβα απευθύνει μία πόλη στη βορειοανατολική Ιταλία, με τις τοπικές αρχές να υπόσχονται πως θα αποζημιώσουν όσους δουν την ημέρα τους στην παραλία να καταστρέφεται λόγω βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο και όπως μεταδίδει το BBC, το Συμβούλιο Τουρισμού της πόλης Γιέζολο (Jesolo), κοντά στη Βενετία, δεσμεύεται για την επιστροφή του αντιτίμου για την ενοικίαση ξαπλώστρας και ομπρέλας σε δύο παραλίες της περιοχής, εφόσον χαλάσει ο καιρός.

Πρόκειται για τη νέα τουριστική καμπάνια με τίτλο… «Μαύρισμα ή τα λεφτά σας πίσω», με τους παραθεριστές που επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτήν την προσφορά, να καλούνται να κάνουν κράτηση για ομπρέλες μέσω διαδικτύου, καταβάλλοντας ένα ευρώ παραπάνω από το συνηθισμένο κόστος ως «ασφάλιση βροχής».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι τουρίστες θα δικαιούνται επιστροφή ολόκληρου του αντιτίμου σε περίπτωση που η ωριαία βροχόπτωση υπερβαίνει τα 3 χιλιοστά κατά τις ώρες 11.00 – 17.00.

Μέσω της παράξενης προσφοράς της, η πόλη του Γιέζολο ευελπιστεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, με την τουριστική κίνηση να καταγράφει πτώση 18% τον Ιούνιο, κάτι που αποδίδεται στον άστατο καιρό που επικρατεί από τις αρχές του μήνα.

Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Nuova Venezia», πρόκειται για «τον χειρότερο Ιούνιο τα τελευταία 20 χρόνια».

ΠΗΓΗwww.naftemporiki.gr
SHARE