Ευάγγελος Λέμας : Aντίθετος ως προς τη μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Καρδίτσας

Ευάγγελος Λέμας : Aντίθετος ως προς τη μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Καρδίτσας

Ευάγγελος Λέμας : Aντίθετος ως προς τη μετεγκατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Καρδίτσας

-H θέση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δήμο Καρδίτσας για την απόφαση που έλαβε το Δημ. Συμβούλιο Καρδίτσας κατά πλειοψηφίαν, στην συνεδρίαση της 28ης Ιουνίου 2016.

«Θεωρώ ότι η ληφθείσα απόφαση μή έχοντας τη συναίνεση τόσο της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκομένων φορέων, όσο και ισχυρά επιχειρήματα που να δικαιολογούν την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης έπρεπε να αποσυρθεί ως θέμα.
Στη συνεδρίαση της 28ης/06/2016 του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας κ. Μ. Παπανούσκας δήλωσε ότι η απόφαση για τη μετεγκατάσταση θα πρέπει να πληροί μία σειρά προυποθέσεων, ο δε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Γ. Καραγιάννης δήλωσε ότι η επιχειρούμενη μετεγκατάσταση δεν πληροί παιδαγωγικά κριτήρια και όρους, δεν πείθει για την αναγκαιότητά της και ως εκ τούτου καταδικάζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα.
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και ο Δ/ντής του Εσπερινού Σχολείου κ. Ν. Διαμαντής, όπως και ο Σύλλογος Γονέων, μαθητές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Σε ότι με αφορά τόσο στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καρδίτσας, όσο και στο Δημ. Συμβούλιο ανέφερα ότι τα επιχειρήματα της Δημ. Αρχής οικονομικά κατά κύριο λόγο, δεν δίνουν το δικαίωμα για να παρθεί απόφαση μετεγκατάστασης ενός Σχολείου εν λειτουργία, όταν μάλιστα δεν έχει τη συναίνεση των εμπλεκομένων φορέων στην υπόθεση. Κυρίως χωρίς σοβαρή εναλλακτική πρόταση.
Η πρόταση που έγινε από τη Δημ. Αρχή για συστέγαση με το Εσπερινό ΕΠΑΛ που βρίσκεται μακριά από το κέντρο της πόλης, βρήκε αντίθετη σύσσωμη την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το κτίριο αυτό (Παλαιό Θηλέων) είναι Ιστορικό και οι Καρδιτσιώτες το έχουν ταυτίσει με ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, που όσο θα αντέχει στο χρόνο μόνο αυτή τη λειτουργία πρέπει να έχει».

SHARE