20ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα: Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 11.00 πμ στον...

20ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα: Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 11.00 πμ στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας

ant-01

Όλα έτοιμα για το 20ο Παναργιθεάτικο Αντάμωμα , το οποίο θα γίνει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 11.00πμ στον Άγιο Νικόλαο Βλασίου Αργιθέας. Όπως, ήδη έχει γίνει γνωστό, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων συνδιοργανώνει με τον Δήμο Αργιθέας, την Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς, και δίνει νέα μορφή στο Αντάμωμα, καθόσον οι εκδηλώσεις ξεκινούν από την Παρασκευή 1 Ιουλίου, δηλαδή δύο μέρες πριν την κορυφαία πολιτιστική εκδήλωση, με την 1η Συνάντηση Νεολαίας Αργιθεατών, ηλικίας από 18 έως 30 ετών, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν στο χώρο της Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιάς.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, το Αντάμωμα θα ξεκινήσει με αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στις 11.00 πμ, ενώ θα περιλαμβάνει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις. Με σήμα τον πολιτισμό της Αργιθέας θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων εκθέσεις φωτογραφίας, η πρώτη θα αφορά τις κλασικές αρχαιότητες στην Αργιθέα, του Αρχαιολόγου Λεωνίδα Χατζηαγγελάκη και η δεύτερη θα αφορά τα Πετρογέφυρα και τις Μονές-Εκκλησίες της Αργιθέας του δικηγόρου-λαογράφου, Προέδρου του Συλλόγου Ανθηριωτών, κ.Μενέλαου Παπαδημητρίου. Και οι δύο θα βρίσκονται στον χώρο, όπου και θα ξεναγούν όσους παρευρεθούν στις εκθέσεις. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Τσιάκαλος, ιδιοκτήτης του katafylli.gr, θα παρουσιάσει μέρος του βιβλίου του «Τα παραδοσιακά παιχνίδια», δίνοντας μια άλλη νότα για τους μικρούς Αργιθεάτες. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Βορείου Ελλάδος κα. Τζούλη-Ιωάννα Νασιώκα, θα ζωγραφίζει μαζί με τα παιδιά πήλινες νεροσφυρίκτρες. Την κορυφαία εκδήλωση θα πλαισιώνουν τα χορευτικά συγκροτήματα των Συλλόγων Αργιθεατών ανά την Ελλάδα, ενώ οι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες της Αργιθέας θα συμμετάσχουν και φέτος αφιλοκερδώς τιμώντας με την παρουσία τους όλους τους Αργιθεάτες. Για όσους παρευρεθούν την ημέρα του Ανταμώματος θα υπάρχει δωρεάν φαγητό, ενώ θα ξεκινήσουν από το πρωί για ημερήσια εκδρομή μέχρι τον Άγιο Νικόλαο Βλασίου, λεωφορεία από Σχηματάρι, Θεσσαλονίκη, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Μουζάκι.
Αξίζει να αναφερθεί, πως η συμμετοχή των νέων Αργιθεατών από όλη την Ελλάδα είναι εντυπωσιακή, κάτι που αναμένεται να προσδώσει έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στις διαδικασίες ανάδειξης της Επιτροπής Νεολαίας που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 2 Ιουλίου στην Ι.Μ. Σπηλιάς. Με την παρουσία της θα μας τιμήσει και η Νεολαία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, συμβάλλοντας καθοριστικά στις εκδηλώσεις μας, τόσο με την παρουσία τους, όσο και με τη μεταλαμπάδευση της εμπειρίας τους σε πολλά θέματα, ενώ αναμένουμε και την απάντηση συμμετοχής ακόμη μίας νεολαίας. Καταλυτική θα είναι τέλος και η συμμετοχή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας στις δράσεις της Νεολαίας μας,αλλά και η παρουσία της Ομάδας αντιφωνικού τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου   Οξυάς “Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδας”, την ημέρα του ανταμώματος, καθώς έχει αναλάβει ένα όμορφο και μοναδικό εγχείρημα.

SHARE