Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο Karditsa24

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο Karditsa24

“Μέριμνα της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη”

Ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στο Karditsa24

Μέριμνα της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, δήλωσε σήμερα από την Καρδίτσα ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας σε ερώτηση του KARDITSA24, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στα νέα γραφεία του κόμματος.

Ο ίδιος πλαισιωμένος από τους Βουλευτές του νομού κ. Σπύρο Λάππα και κα. Παναγιώτα Βράντζα, τον Υπεύθυνο της Κ.Ε. Θεσσαλίας κ. Ζήση Καπράνα και τον Υπεύθυνο Οργάνωσης Μελών Ν. Καρδίτσας κ. Ηλία Αντωνίου, αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψής του στη Θεσσαλία, στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στο brexit.

Αρχικά ο κ. Ρήγας τόνισε πως η πορεία της κυβέρνησης στο ξεκίνημά της ήταν δύσκολη και είχε ως στόχο, να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Αναγνώρισε δε πως οι πολίτες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ δεσμεύθηκε πως θα γίνουν βελτιώσεις.

«Δεν πανηγυρίζουμε για την πορεία μας, μέχρι σήμερα. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η χώρα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης… Καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος, επιλέξαμε να πέσουν τα βάρη σε όσους μπορούσαν και σύντομα θα γίνουν βελτιώσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας.

Όσο για το ΕΚΑΣ, είπε πως θα βρεθεί λύση από το Σεπτέμβριο, κάτι για το οποίο δεσμεύθηκε και ο Πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση του KARDITSA24 για τις επικείμενες βελτιώσεις, ανέφερε πως μέριμνά τους είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Προανήγγειλε:

– αλλαγές στη δημόσια διοίκηση

-την ψήφιση νομοσχεδίων για το λαθρεμπόριο καπνού και καυσίμων, που θα συμβάλλουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής

-την ψήφιση νομοσχεδίου για την αδήλωτη – μαύρη εργασία

-θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας

-θα δοθούν αποζημιώσεις στους αγρότες, στις 11 Ιουλίου ο Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου θα περιοδεύσει στη Θεσσαλία

-θα ψηφιστεί ο «αντικαλλικράτης» για την Τοπική Αυτοδιοίκηση κ.α.

Επίσης, λίγο νωρίτερα στην τοποθέτησή του ο κ. Ρήγας άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ για τη στάση της, όσον αφορά στην αξιολόγηση, λέγοντας τα κάτωθι:

«Η ΝΔ επέλεγε να διαμορφώνει συνθήκες για να μην έχει επιτυχία η αξιολόγηση. Αυτό που έκανε είναι εγκληματικό. Τώρα θυμήθηκε να πει ο κ. Μητσοτάκης πως μπορούμε να έχουμε 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενή πλεόνασμα;

Για το θέμα του χρέους, επέμεναν πως είναι βιώσιμο για να δικαιολογήσουν τα εγκλήματα με το PSI…».

Τέλος, αναφερόμενος στο brexit, είπε πως επηρεάζει τους Βρετανούς και πως θα επηρεάσει και την Ελλάδα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (2)

SHARE