Τὰ νέα της Μητροπόλεως

Τὰ νέα της Μητροπόλεως

Τὰ νέα της Μητροπόλεως

Εορτή αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Παύλου στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2016, μετέβη στην πόλη της Καβάλας, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκοπίου, προκειμένου να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Παύλου. Το εσπέρας της 28ης Ιουνίου προεξήρχε του Εσπερινού και της ιεράς λιτανείας. Την επομένη ημέρα συλλειτούργησε με τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιο.

καβαλα (1)


Εσπερινός στην Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινης Εκκλησιάς Καρδίτσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Τετάρτης 29 Ιουνίου και ώρα 7:30΄μ.μ., τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε στην Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων Κόκκινης Εκκλησιάς Καρδίτσης.

Κόκκινη Εκκλησια


Εορτή της Συνάξεως των Δώδεκα Αποστόλων στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό Μπελοκομίτη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ομίλησε στον Ιερό Ναό Δώδεκα Αποστόλων Μπελοκομίτη.

Μπελοκομυτη (1)

Μπελοκομυτη (2)


Εσπερινός επί την μνήμη των αγίων ενδόξων αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη στον Παλαμά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Πέμπτης 30 Ιουνίου 2016 και ώρα 7:30΄μ.μ., τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε, επί την μνήμη των αγίων ενδόξων αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη, στον ομώνυμο Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Παλαμά.

Παλαμας (1)

Παλαμας (2)


Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι Μουζακίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, λειτούργησε και ομίλησε, επί την μνήμη των αγίων ενδόξων ιατρών αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εν Ρώμη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο χωριό Άγιοι Ανάργυροι Μουζακίου. Στον Ιερό Ναό φυλλάσονται τεμάχια λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού.

Μουζακι (1)

Μουζακι (2)