5η Ενημερωτική συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

5η Ενημερωτική συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

5η Ενημερωτική συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ

Σήμερα Πέμπτη 7-7-2016 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Αγρόκτημα Βασιλάκου, στο χώρο των κοινωνικών βιολογικών κήπων (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα Καρδίτσας), πραγματοποιείται η 5η φετινή συνάντηση. Στις ανοιχτές αυτές συναντήσεις που συνεχίζονται για 5η χρονιά, αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη βιολογική καλλιέργεια κυρίως κηπευτικών και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη, παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ από το Αγρόκτημα Βασιλάκου και μπορεί να πάρει μέρος κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης της Καρδίτσας.

Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν τα θέματα:

Α΄ Καλλιεργητικές φροντίδες κηπευτικών της εποχής και φυτοπροστασία από εχθρούς και ασθένειες της εποχής. Προετοιμασία κήπων για πρώιμες και όψιμες φθινοπωρινές καλλιέργειες. Με το Σωκράτη Βασιλάκο – γεωπόνο βιοκαλλιεργητή.

Β ΄ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ: Η ελεγχόμενη αναπνοή μπορεί όχι μόνο να επηρεάσει αλλά και να γιατρέψει οργανικές ή λειτουργικές διαταραχές που έχουν παθολογικές επιπτώσεις. Η βαθιά συνειδητή αναπνοή μπορεί να επιφέρει τα παρακάτω οφέλη: Καθαρίζει τη σκέψη. Τονώνει τις πνευματικές λειτουργίες. Καταπολεμά στρες και χρόνια κόπωση. Αποτοξινώνεται ο οργανισμός. Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος . Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Βελτιώνεται η πέψη και καταπολεμώνται τα πεπτικά προβλήματα.

Από το βιβλίο «ΑΙΩΝΙΑ ΝΕΟΤΗΤΑ» της Σοφίας Μαυρομάτη.

Οι συναντήσεις αυτές, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, γίνονται υπαίθριες, γι ΄ αυτό πάρτε επανωφόρι, γιατί μόλις νυχτώνει η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο «τσιμπάει».

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών αφού υπάρχει στεγασμένος χώρος.

Για επικοινωνία: Τηλ. 2441028550 κιν. 6976017907 cosmote, ηλεκτρονική δ/νση: agroktima@sokratisvasilakos.gr ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

SHARE