Κατακόρυφη αύξηση του τζόγου τα τελευταία πέντε χρόνια

Κατακόρυφη αύξηση του τζόγου τα τελευταία πέντε χρόνια

Κατακόρυφη αύξηση του τζόγου τα τελευταία πέντε χρόνια

Στην Ελλάδα της κρίσης βρίσκει έδαφος και καρποφορεί ο τζόγος ως μοναδική ελπίδα απογοητευμένων ανθρώπων για κέρδος ή ακόμη και εύκολο κέρδος.

Είναι τόσο μεγάλη μάλιστα η εξάπλωση του φαινόμενου που έχει «χαρίσει» στη χώρα μας, τα τελευταία πέντε χρόνια, μια θλιβερή πρωτιά σε πανευρωπαικό επίπεδο. Αυτό υποστήριξε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας και στην εκπομπή «Διαδρομές Πολιτισμού» με την Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη και τη Μίνα Μαυρογιάννη, ο οικογενειακός θεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης, με αφορμή την εξυχνίαση του κυκλώματος με το παράνομο ηλεκτρονικό στοίχημα που δρούσε στην περιοχή με τζίρο που ξεπερνά το 1,5 εκ ευρώ περίπου, το τελευταίο τρίμηνο.

Η έξαρση του φαινομένου εντοπίζεται στα μεσαία και χαμηλά στρώματα υποστήριξε ο κ. Γιαννούσης γεγονός που συνδέεται απόλυτα με την οικονομική κρίση,
Προσπαθώντας να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του ανθρώπου -τζογαδόρου συναντούμε το προφίλ του κοινωνικού παίκτη ο οποίος δεν παίζει καθημερινά, δεν χάνει μεγάλα ποσά έχει ωστόσο «μολυνθεί» απο το μικρόβιο του τζόγου. Οι ρίζες του προβλήματος εδώ, συνέχισε ο κ. Γιαννούσης μπορούν να αναζητηθούν στους κόλπους της οικογένειας(για παράδειγμα οι γονείς δεν διστάζουν να στείλουν το παιδί στο πρακτορείο να καταθέσει ένα δελτίο ή ακόμη ακόμη και να δοκιμάσει την τύχη του).

Υπάρχει όμως και ο εθισμένος στον τζόγο. Στην περίπτωση αυτή, το άτομο, εξηγεί ο κ. Γιαννούσης τζογάρει όλη την ημέρα και ζει με μύθους δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια του που τις περισσότερες φορές φτάνει στα όρια της διάλυσης ή διαλύεται.
Οι άνθρωποι που έχουν εξάρτηση από το τζόγο δεν θα αναζητήσουν εύκολα μόνοι τους βοήθεια και συνήθως είναι το οικογενειακό περιβάλλον που τους ωθεί ή και τους αναγκάζει να το κάνουν.

Ο εθισμός στο τζόγο θα έπρεπε να αναγνωρισθεί επίσημα από τον νομοθέτη όπως συμβαίνει και με την εξάρτηση απο τα ναρκωτικά. Μπορεί η δικαιοσύνη να δείχνει κάποια στοιχειώδη επιείκια όταν άνθρωποι εξαρτημένοι απο τον τζόγο φθάνουν ενώπιον της αλλά χρειάζεται αναπροσαρμογή της νομοθεσίας προς την κατεύθυνση αυτή υποστήριξε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο γνωστός Λαρισαίος δικηγόρος Θωμάς Παπαλιάγκας.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE