Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Συναυλιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Συναυλιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα

Από 1-3 Ιουλίου 2016 στο Ανοικτό Θέατρο της Πλαζ Πεζούλας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τριήμερο Συναυλιών του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας στη λίμνη Πλαστήρα

Ένα πλούσιο, σπάνιο τριήμερο συναυλιών με διακεκριμένα σύνολα και σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό προσέφερε το 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας στους φίλους του στο θέατρο της Πλαζ Πεζούλας της Λίμνης Πλαστήρα  από 1-3 Ιουλίου 2016.

Στο πανέμορφο ανοιχτό θέατρο της Πεζούλας στη Λίμνη Πλαστήρα εμφανίστηκαν αξιόλογοι καλλιτέχνες, σολίστ και μουσικά σύνολα από Ελλάδα, Ιταλία και Σερβία, προσφέροντας ένα οδοιπορικό από τον Χατζηδάκη στην Τζαζ, από την Όπερα ως τον Θεοδωράκη.

Στην υλοποίηση των εντυπωσιακών και πρωτότυπων αυτών συναυλιών σημαντική ήταν η συμβολή του  Δήμου Λίμνης Νικολάου Πλαστήρα  ως συν-διοργανωτή.

Παρά τις αντιξοότητες λόγω καιρικών συνθηκών κατά τις δύο πρώτες μέρες το Φεστιβάλ προσέφερε μαγικές βραδιές κάθε μία με το δικό της χρώμα με αποκορύφωση την εμφάνιση του εξαίρετου Σέρβου Μπασοβαρύτονου Svetozar Vujic, το Σάββατο το βράδυ ενώ την Κυριακή στην μοναδικής καλλιτεχνικής αξίας βραδιά Τζαζ, το κοινό αποθέωσε τους Ιταλούς καλλιτέχνες.

Η μαγική τρομπέτα του Dario Doronzo, και η πιανιστική δεξιοτεχνία του Pietro Gallo, προσέφεραν μια ανεπανάληπτη βραδιά Τζαζ που ανάλογη της  είχε χρόνια, να πραγματοποιηθεί στο Νομό Καρδίτσας. Ερμηνεύτηκαν έργα μεγάλων ξένων συνθετών της Τζαζ, σε εντυπωσιακούς αυτοσχεδιασμούς των δυο σολίστ και δίκια το κοινό καταγοητευμένο δεν άφηνε  τους καλλιτέχνες να εγκαταλείψουν τη σκηνή για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της συναυλίας.

Το πρόγραμμα παρουσίασε με τον δικό του μοναδικό τρόπο,  μια από τις σημαντικότερες πνευματικές προσωπικότητες της σύγχρονης Ελλάδας, ο Αλέξης Κωστάλας.

Η  υλοποίηση  εκδηλώσεων ποιότητας σε χώρους ιδιαίτερης αισθητικής ομορφιάς, όπως είναι η περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα, είναι προστιθέμενης αξίας για την στήριξη του ποιοτικού πολιτισμού και της τέχνης σε τέτοιες δύσκολες εποχές.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλάμβανε :

  1. Τον Γιώργο Γελαράκη σε ένα όμορφο αφιέρωμα στην Έντεχνη Ελληνική Μουσική με τίτλο, «Ότι αγαπώ ….Ψιθυριστά» (Παρασκευή 1 Ιουλίου).

Ο Γιώργος Γελαράκης με την υπέροχη φωνή του εμφανίστηκε για 1η φορά στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και γοήτευσε το κοινό με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για πιάνο και φωνή με τίτλο «Ότι αγαπώ…ψιθυριστά». Τραγούδια από το σήμερα και το χτες της Ελληνικής δισκογραφίας, όπου μέσα από χαμηλόφωνες μελωδίες και αιχμηρό στίχο, οι σύγχρονοι δημιουργοί της Ελληνικής μουσικής συνάντησαν τους δασκάλους τους Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη και Μ. Λοίζο.

giwrgos gelarakhs.JPG 4

  1. Μια βραδιά όπερας και χορωδιακής μουσικής με τους Σολίστ και τα Μουσικά Σύνολα του ΩΔΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ (Σάββατο 2 Ιουλίου 2016).

Ο Svetozar Vujic ερμήνευσε έργα παλιάς μουσικής, όπως  Antonio Caldara, Francesco Durante, έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Ναπολιτάνικες Καντσονέτες αλλά και σύγχρονα, όπως συνθέσεις του Alexander Vujic. Η φωνή του καθήλωσε τους ακροατές οι οποίοι τον αποθέωσαν. Η Μικτή Χορωδία του Ωδείου υπό τη Διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη, ερμήνευσε γνωστά έργα των Μ. Χατζιδάκη, Μ. Θεοδωράκη. Επίσης η Π. Κονοκώστα (σπουδάστρια του Ωδείου Καρδίτσας) ερμήνευσε άριες από Όπερες.

  • Μια βραδιά Τζαζ, με τους διακεκριμένους Ιταλούς Σολίστ, Dario Doronzo (τρομπέτα) και Pietro Gallo (πιάνο) (Κυριακή 3 Ιουλίου 2016).

Οι μουσικόφιλοι απόλαυσαν μια σπάνια βραδιά Τζαζ με δύο καταπληκτικούς Ιταλούς σολίστ, που έχουν στο ενεργητικό τους πολλές εμφανίσεις στην Ευρώπη σε κορυφαία Φεστιβάλ.

Dario Savino Doronzo - Foto 4

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΙΟΛΙΔΕΣ, Η ΨΗΣΤΑΡΙΑ Ο ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΣ, ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ & ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΥ.