Κ. Μητσοτάκης: Ευθύνη μας να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας

Κ. Μητσοτάκης: Ευθύνη μας να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας

Κ. Μητσοτάκης: Ευθύνη μας να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδας

Τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, και επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, ενώ θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Στο σύντομο διάλογο κατά την υποδοχή του κ. Μητσοτάκη, ο Πατριάρχης είπε πως «η παρουσία σας εδώ είναι η πραγματική προσφορά και συνεισφορά. Έχει σημασία για τους Χριστιανούς εδώ. Πέρα από τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, υπάρχει και κάτι ακόμα. Η Ελλάδα δεν παύει να είναι για τους Χριστιανούς εδώ το λίκνο της Ρωμιοσύνης. Είμαστε το καταφύγιο της Μέσης Ανατολής».

Στην απάντησή του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχετε δίκιο να επισημαίνεται ότι σε μια περίοδο μεγάλης αστάθειας η Ελλάδα παραμένει μια νησίδα σταθερότητας. Και εμείς αντιμετωπίζουμε τις δικές μας προκλήσεις και εσείς με την γεωγραφικής απόσταση τα βλέπετε πιο αντικειμενικά. Στην ελληνική κοινωνία υπάρχει η αίσθηση αδιέξοδου, ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση και μια απαισιοδοξία. Υπάρχει ανάγκη για ένα πνευματικό καταφύγιο. Η ΝΔ δεν θα παίξει το ρόλο ενός παθητικού παίκτη στην περιοχή. Η Ελλάδα έχει απωλέσει την αξιοπιστία της και δική μας ευθύνη είναι να την αποκαταστήσουμε».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πατριάρχης αναγόρευσε τον κ. Μητσοτάκη σε Μέγα Σταυροφόρο του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE