Ν. Παππάς: Όσοι ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού θα χάσουν

Ν. Παππάς: Όσοι ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού θα χάσουν

Ν. Παππάς: Όσοι ποντάρουν στην ακύρωση του διαγωνισμού θα χάσουν

Την οξύτατη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά προκάλεσε η προσωπική επίθεση που του εξαπέλυσε από τον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ο υπουργός-υπερκαναλάρχης κ. Παππάς στήνει σύστημα διαπλοκής», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Η ΝΔ δια των στελεχών, του προέδρου και του αντιπροέδρου της, δηλώνει ότι επιθυμεί να ακυρώσει το νόμο που για πρώτη φορά αποδίδει νόμιμες άδειες στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ότι θα αναστήσει τη ντροπή της ασυδοσίας και της μη αδειοδότησης. Τόσο απλά, τόσο απροκάλυπτα, τόσο διαπλεκόμενα», δήλωσε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν θα συμβεί» και «ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η ΝΔ θα βρίσκεται για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση».

«Ο διαγωνισμός προχωράει κανονικά», τονίζει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει πως «όσοι, πολιτικοί και ιδιώτες ποντάρουν τα λεφτά τους στην ακύρωση του, απλώς θα τα χάσουν» και «οι επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και υπουργών δεν θα λειτουργήσουν».

«Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες καλή δύναμη», καταλήγει ο υπουργός Επικρατείας.
«Ο Υπουργός-υπερκαναλάρχης κ. Παππάς και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στήνουν σύστημα διαπλοκής», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η ΝΔ είναι απέναντι σε κάθε είδους διαπλοκή. Είναι υπέρ της διαφάνειας. Είναι υπέρ του σεβασμού της συνταγματικής τάξης και του δικαιώματος της αχειραγώγητης και ελεύθερης ενημέρωσης».

«Το Σύνταγμα μας είναι σαφές. Η αδειοδότηση και η εποπτεία των ραδιοτηλεοπτικών μέσων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο ο κ. Παππάς απαξίωσε, προκειμένου να γίνει ο ίδιος νέος “αυτοκράτορας” των Μέσων Ενημέρωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Το Σύνταγμα δεν είναι λάστιχο για να το ξεχειλώνει ο κ. Παππάς και η παρέα του. Ό,τι και να κάνουν και ό,τι και να ονειρεύονται, η συνταγματική τάξη πολύ γρήγορα θα αποκατασταθεί από την Κυβέρνηση της ΝΔ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία του υπουργού Επικρατείας και του ΓΓ Ενημέρωσης, τονίζει ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, και επισημαίνει ότι «η πρόσβαση στους φακέλους των υποψηφίων ανήκει μόνο στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού και όλοι οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ελέγξουν τα δικαιολογητικά των υπόλοιπων συνυποψηφίων τους».

Το άνοιγμα των προσφορών, δε, από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των εκπροσώπων των συμμετεχόντων εταιρικών σχημάτων στον διαγωνισμό.

Τα βήματα της διαδικασίας αδειοδότησης είναι πλήρως τυποποιημένα και παρουσιάζονται αναλυτικά στην Προκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ και στην επίσημη ιστοσελίδα της ΓΓΕΕ (www.media.gov.gr ), σημειώνει στη δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE