Θεανώ Φωτίου: «Η Αριστερά νοιάζεται για το Κοινωνικό Κράτος»

Θεανώ Φωτίου: «Η Αριστερά νοιάζεται για το Κοινωνικό Κράτος»

«Επώδυνο το τρίτο μνημόνιο για το λαό, θα ακολουθήσουν υποστηρικτικά μέτρα» απάντησε στο Karditsa24

Θεανώ Φωτίου: «Η Αριστερά νοιάζεται για το Κοινωνικό Κράτος»

-Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών  με αναπηρίες Καρδίτσας και προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου νόμου – πλαισίου για την κοινωνική προστασία

Τη δημιουργία ενός νέου νόμου – πλαισίου για πρώτη φορά στην Ελλάδα, που θα αφορά στην κοινωνική προστασία, ανακοίνωσε σήμερα από την Καρδίτσα η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα.Θεανώ Φωτίου.

Στα πλαίσια της περιοδείας που πραγματοποιεί στα κέντρα κοινωνικής  πρόνοιας της  Θεσσαλίας τις τελευταίες ημέρες, επισκέφθηκε σήμερα λίγο μετά τις 11 το πρωί, το παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες Καρδίτσας ( πρ. ΚΕΠΕΠ), όπου ξεναγήθηκε στους χώρους και ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, για τα καθημερινά προβλήματα.

Θεανώ Φωτίου Καρδίτσα (2)

Την κα. Φωτίου υποδέχθηκαν οι Βουλευτίνες ΣΥΡΙΖΑ του νομού κυρίες Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου και Παναγιώτα Βράντζα.

Θεανώ Φωτίου Καρδίτσα (1)

Σε δηλώσεις της η Υπουργός στα τοπικά ΜΜΕ, είπε πως θα αλλάξει όλο το καθεστώς που ισχύει μέχρι σήμερα στα κέντρα, όπου θα εισαχθούν τρία νέα συστήματα. Και συγκεκριμένα:

– Το πρωτοβάθμιο σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα αφορά επιδόματα και ανοιχτές δομές

– Το δευτεροβάθμιο σύστημα που θα αφορά ιδρύματα, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ

– Το τριτοβάθμιο σύστημα που θα αφορά την αποιδρυματοποίηση γιατί στόχος μας είναι όλοι όσοι βρίσκονται στα ιδρύματα να ενταχθούν στην κοινωνία και στην εργασία. «Εμείς δεν θεωρούμε ότι είναι άρρωστοι, γι΄αυτό ανήκουν στο Υπουργείο Εργασίας και όχι στο Υπουργείο Υγείας» σημείωσε η ίδια, υπογραμμίζοντας πως η Αριστερά νοιάζεται για το Κοινωνικό Κράτος.

«Επώδυνο το τρίτο μνημόνιο για το λαό, θα ακολουθήσουν υποστηρικτικά μέτρα»

Ερωτηθείς από το «karditsa24» για τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες, η Υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση μεριμνά για την «ανακούφισή τους».

«Μέχρι το 2019 που θα γίνουν οι εκλογές, ο ελληνικός λαός θα αποτιμήσει συνολικά την πορεία μας. Και όχι τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε με το τρίτο μνημόνιο 5,4 δις. τα οποία είναι επώδυνα για τον ελληνικό λαό. Θα ακολουθήσουν όμως μέτρα υποστηρικτικά, γιατί ότι ήταν να πάρουμε το πήραμε…» σημείωσε.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιογράφο για την επέκταση του Κοινωνικού Εισοδήματος στην Καρδίτσα, η κα. Φωτίου είπε θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2017. «Εν τω μεταξύ η Καρδίτσα θα συνεχίσει με τα μέτρα προστασίας για την ανθρωπιστική κρίση: δωρεάν κάρτα σίτισης, επιδότηση ενοικίου, δωρεάν ηλεκτρικό, δωρεάν νερό από την ΕΥΔΑΠ, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κ.α. παροχές» ανέφερε η Υπουργός.

SHARE