Οι Έλληνες προτιμούν το smartphone για το Facebook

Οι Έλληνες προτιμούν το smartphone για το Facebook

Οι Έλληνες προτιμούν το smartphone για το Facebook

Σε εντυπωσιακά υψηλά επίπεδα κινείται η χρήση του Facebook στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοφιλέστερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης που φθάνουν μέχρι το τέλος του α’ τριμήνου του 2016, ο αριθμός των Ελλήνων που εισέρχονται τουλάχιστον μία φορά το μήνα σε αυτό ανέρχονται στα 4,7 εκατομμύρια.

Όμως, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι ο αριθμός των Ελλήνων χρηστών που εισέρχονται καθημερινά στο Facebook φθάνει στα 3,8 εκατομμύρια, δηλαδή το 81% δεν αφήνει να μην περάσει ούτε μία ημέρα χωρίς να ελέγξει το timeline του.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι πως για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χρηστών, οι φορητές συσκευές και ειδικά το smartphone είναι το μέσο με το οποίο βλέπουν τα posts των φίλων τους. Συγκεκριμένα, 3,9 εκατ. Έλληνες μπαίνουν στο Facebook από φορητή συσκευή τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ενώ αυτοί που το κάνουν σε καθημερινή βάση ανέρχονται στα 3 εκατομμύρια.

Οι αριθμοί αυτοί αφενός αποδεικνύουν ότι το Facebook έχει εξελιχθεί σε βασικό στοιχείο της καθημερινότητας ενός πολύ μεγάλου αριθμού Ελλήνων, οι οποίοι παρακολουθούν το συγκεκριμένο μέσο οπουδήποτε και αν βρίσκονται.

Κάτι που συμβαίνει σε παγκόσμιο επίπεδο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των ενεργών χρηστών του Facebook έχει φθάσει στα 1,65 δισεκατομμύρια. Υψηλά είναι τα νούμερα και για τις υπόλοιπες πλατφόρμες του Facebook: το WhatsApp έχει 1 δισ. χρήστες, το Messenger είναι στα 900 εκατ., ενώ το Instagram στα 400 εκατομμύρια.

ΠΗΓΗwww.imerisia.gr
SHARE